Salut

La pandèmia s’apropa al mig milió de casos diaris a tot el món

Europa suma gairebé la meitat dels nous positius

Més de 42 milions de persones s’han contagiat de la Covid-19 i 1,1 milions han mort

El món ha tornat a batre aquest dissabte per tercer dia consecutiu el rècord de casos diaris de Covid-19, amb més de 465.000, i ja acumula més de 42 milions de contagis, segons les dades de l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Les defuncions pel coronavirus es mantenen en 1,1 milions, més de la meitat de les quals s’han produït al continent americà (619.000). A Europa es compten 265.000 morts; a l’Àsia del sud, 138.000 i a l’Orient Mitjà, 73.000.

Gairebé la meitat dels nous positius (218.000) es registra a Europa, que passa a ser l’epicentre de la pandèmia i ja ha superat la barrera dels 9 milions de casos acumulats. El continent encara queda lluny dels 19 milions de contagis d’Amèrica però ja supera els 8,8 milions del sud d’Àsia.

Les xifres de contagis diaris a Europa són set vegades superiors que al cim de la primera onada, al març i abril, per bé que les xifres de morts diaris són menors que a la primavera, quan van arribar a més de 5.000 en un dia. No obstant això, avui s’han superat les 2.000 defuncions en una jornada.

Per Estats, destaca la ràpida progressió de la pandèmia a França, que avui ha superat el milió de casos i se situa a prop d’Argentina i Espanya, que ja hi han arribat a aquesta marca aquesta setmana.

No obstant això, els països amb més casos absoluts són Estats Units (8,3 milions i una corba de contagis de nou en ascens), l’Índia (7,8 milions), Brasil (5,3 milions) i Rússia, amb quasi un milió i mig de positius.
Colòmbia, amb més de 990.000 casos, podria superar aviat el milió de contagis. Perú suma 879.000 positius; Mèxic, 874.000 i el Regne Unit 831.000.

Els pacients recuperats al planeta són tres quartes parts del total, 31,5 milions. Dels casos actius actualment un 1 per cent (uns 76.000) es troben en estat greu o crític.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró