Salut

El govern basc decreta el tancament perimetral de tot el territori

Es limita també la mobilitat a fora del municipi de residència habitual

El confinament perimetral s’estableix de les onze de la nit a les sis del matí i es limita les reunions a un màxim de sis persones

El País Basc ha anunciat aquest dilluns decretarà un tancament perimetral de tot el territori. A més, fixa el toc de queda de les onze de la nit a les sis de la matinada.

El lehendakari basc, Íñigo Urkullu, ha justificat les mesures com a conseqüència de l’evolució de la situació epidemiològica. Ha defensat que tenen com a objectiu “contribuir a contenir” la propagació del virus.

Del toc de queda nocturn en queden exemptes les tasques sanitàries, laborals o professionals que es duguin a terme en aquesta franja, entre d’altres excepcions.

A més del tancament perimetral del territori basc, el govern limita l’entrada i sortida de persones del terme municipal on tinguin fixada la residència. Es permetrà, però, la mobilitat entre municipis adjacents de trànsit habitual per fer activitats socioeconòmiques. Les excepcions per a aquest punt són, igualment, les sanitàries, laborals, professionals, educatives de cura de persones dependents, majors o menors.

L’executiu també regula la permanència de grups de persones en espais públics i privats a un màxim de sis persones. L’excepció en aquest cas són els nuclis de persones convivents.

Les normes han estat debatudes i acordades en el Consell Assessor del Pla de Protecció Civil d’Euskadi, segons ha explicat l’executiu.Salut Pública incorpora 24 enquestadors i tres tècnics al Camp i l’Ebre per reforçar l’estudi dels casos positius

Salut Pública incorpora 24 enquestadors i tres tècnics al Camp i l’Ebre per reforçar l’estudi dels casos positius

Tarragona

Les autoritats reguladores de medicaments insten a seguir els assajos de les vacunes de la Covid-19 més enllà de l’exigit per tenir més dades

Brussel·les

Protecció Civil posa en alerta el pla Inuncat per l’episodi de pluges i onatge

Barcelona

Vilafant bonificarà el 50% de l’IBI als propietaris de pisos buits que els posin a la borsa de lloguer social

Vilafant

Protecció civil activa el pla Inuncat per la previsió de pluges intenses, acumulació d’aigua i fort onatge

barcelona

Educació treballa perquè en dos cursos tots els centres tinguin un referent en educació afectiva i sexual

barcelona

La covid dispara un 60% el tràfic d’Internet, segons un estudi de l’OCDE

Brussel·les

Justícia denuncia a la fiscalia el presumpte maltractament de quatre funcionaris a un intern de Lledoners

barcelona

Sàmper justifica que Mossos utilitzés la pistola taser a Sabadell

Vic