Salut

Acció a la catedral pel Dia del Nen Prematur

L’hospital Dr. Josep Trueta va atendre l’any passat 140 nadons nascuts abans de les 37 setmanes

La catedral de Girona es va il·luminar ahir al vespre de lila amb motiu del Dia Mundial del Nen Prematur, coincidint amb la il·luminació a tot el món d’edificis emblemàtics per aquest dia. La iniciativa, que s’ha fet per primera vegada, sorgeix de la unitat de neonatologia de l’hospital universitari de Girona Doctor Josep Trueta, en col·laboració amb el Bisbat de Girona, i és una de les diferents accions que van fer a Girona al llarg del dia juntament també amb els pares i mares impulsors de l’Associació de Prematurs de Girona. Així, per exemple, hi va haver una penjada virtual de mitjonets i d’imatges de nens nascuts prematurament, la publicació d’un conte sobre la prematuritat escrit per una pediatra de l’equip de neonatologia, i l’edició d’un vídeo de famílies i professionals de la unitat a través de les xarxes socials.

Segons va informar l’ICS, a l’hospital Josep Trueta –que és el centre de referència de la regió sanitària de Girona pel que fa a parts de risc i nadons de baix pes o amb problemàtiques de complexitat–, l’any passat van ingressar a la unitat de neonatologia un total de 140 nens, dels quals 50 van ser prematurs extrems. Això vol dir que van tenir un pes inferior als 1.500 grams en néixer i van ser tractats a la unitat de cures intensives neonatals.

Malgrat que el nombre d’ingressos a la unitat de neonatologia del Trueta s’ha anat reduint en els darrers anys, d’acord amb la davallada de la natalitat, el nombre d’ingressos de criatures amb un pes inferior als 1.500 grams en néixer es va mantenint de manera estable. Aquest fet avala la consolidació del Trueta com a centre de referència perinatal a la regió sanitària de Girona.

L’ICS també destaca que amb la pandèmia i les fortes restriccions es fa especialment important donar valor a l’esforç que fan els pares per poder acompanyar i cuidar els seus fills durant el període d’ingrés a l’hospital. Són conscients, tot i les dificultats, que la inclusió dels progenitors en el procés de cura millora el pronòstic dels nadons.

L’objectiu del Dia Mundial del Nen Prematur és donar a conèixer la realitat dels nens prematurs, que són els nascuts abans de les 37 setmanes de gestació, i de les seves famílies, així com reconèixer el treball dels professionals que els atenen i també insistir en la importància d’oferir unes cures d’excel·lència per reduir les complicacions i les seqüeles associades.

LA XIFRA

140
nadons
van néixer l’any passat abans de les 37 setmanes de gestió. D’ells, 50 pesaven menys de 1.500 grams.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES