Salut

Brussel·les veu amb bons ulls que professionals no sanitaris “entrenats” facin tests d’antígens

La CE no es pronuncia sobre la conveniència de fer proves ràpides a les farmàcies, però reclama “professionalitat”

Brussel·les veu amb bons ulls que professionals “entrenats” facin tests d’antígens si els sanitaris estan desbordats. La Comissió Europea ha publicat aquest dimecres una sèrie de recomanacions sobre aquestes proves ràpides de covid-19 per fomentar la seva homologació a la Unió Europea. L’executiu europeu no diu res sobre la conveniència de fer aquests tests a les farmàcies, una possibilitat que s’està valorant a Catalunya. Tot i això, Brussel·les ha avisat que el personal que els realitzi ha d’estar format i que hi ha d’haver un protocol per a la recollida de les mostres. “Volem cridar l’atenció als estats sobre la necessitat de tenir un sistema de tests ràpids creïble i professional”, apunta un portaveu de la CE a l’ACN.

Per a Brussel·les la principal preocupació és que hi hagi uns protocols clars i fiables per garantir que les proves es fan de forma “professional” i, així, facilitar que els estats membre de la UE reconeguin mútuament aquests tests. No només preocupa el personal que realitza els tests, sinó l’entorn on es recullen les mostres.

“En el mostreig, manipulació i processament de mostres s’han d’aplicar mesures de bioseguretat adequades”, alerta la CE en la seva recomanació.

Recomanacions de la CE

La CE demana als estats que utilitzin tests ràpids amb una sensibilitat d’almenys el 80%, especialment per investigar brots determinat, reduir l’impacte de la covid-19 als centres sanitaris o quan hi hagi escassetat de PCR.

En estratègies de rastreig de casos, veuen recomanable fer proves d’antígens a persones amb símptomes o sense en llocs on s’espera que la positivitat sigui superior al 10%. Ara bé, també aproven el seu ús a gran escala sempre que el nivell de contagis sigui alt.

També veuen recomanable fer proves d’antígens cada dos o tres dies als centres sanitaris, residències o sectors que han estat focus de brots, com per exemple el de les indústries càrnies.

Comprovació de resultats

Segons la CE, un negatiu d’un test d’antígens s’ha de contrastar amb una segona prova (PCR o antígens) si la incidència del virus és alta en la zona on es fa. Si el nivell de casos és baix, només caldria un segon test per confirmar els positius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri d’Olot

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt