Salut

Cribratge per la Covid-19, el 10 i 11 a la Jonquera

A Palamós, l’últim cribratge a la residència ha detectat 20 casos més

Un dispositiu de cribratge intensiu de la Covid-19 ha estat programat per als dies 10 i 11 de desembre al municipi de la Jonquera. Durant els dos dies (de les 10 h a les 14 h i de les 15 h a les 19 h a la Sala La Societat, al carrer Major, 101) es faran proves de detecció amb tests antigènics ràpids (TAR) a persones asimptomàtiques de més de 16 anys. Segons informa Salut, s’ha decidit fer aquest cribratge a la Jonquera donada l’alta incidència que encara hi ha al municipi. Aquesta última setmana el risc de rebrot se situa en els 1.819,45 i s’han detectat 19 casos positius. Un 19,26% de les proves fetes (ja siguin tests antigènics ràpids o PCR) estan donant positiu. La setmana passada el risc de rebrot se situava en 3.814,76 i es van detectar 32 positius. Tal com s’ha anat fent en altres municipis, el dispositiu té com a objectiu detectar el màxim nombre possible de persones contagiades per frenar l’expansió del virus i trencar les possibles cadenes de transmissió comunitària.

A Palamós, d’altra banda, un nou cribratge als pacients de Palamós Gent Gran ha detectat 20 casos positius més. Les proves es van fer el 3 de desembre a totes les persones ingressades. Arran del brot detectat anteriorment a l’establiment s’havia acordat repetir un cribratge al cap de 7 dies. A hores d’ara hi ha en aquest centre un total de 49 pacients i 24 professionals positius. Aquesta mateixa setmana es repetiran les proves a tot l’equip de professionals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia