Salut

La taxa de rebrot supera els 2.000 punts a la Jonquera

El primer dia de cribratge es va tancar amb 614 tests fets i continuarà avui

L’alcaldessa se suma a la crida a participar-hi i desvincula la situació d’un possible efecte afegit per la frontera

Bona resposta de la població i cues a la vorera del carrer Major de la Jonquera per accedir a les proves –gratuïtes i obertes a tota la població més gran de 16 anys– per detectar casos positius de Covid-19. Ahir 614 persones es van fer la prova i fins avui (de 10 h a 14 h i de 15 h a 19 h) el Departament de Salut té instal·lat a la Sala La Societat el dispositiu de cribratge. Setze persones (entre administratius de Salut i voluntaris d’Open Arms, a més de la logística facilitada per l’Ajuntament) atenen els veïns i veïnes que se sotmeten als tests antigènics ràpids (TAR). Quinze minuts més tard ja es tenen els resultats; les persones amb resultat positiu s’hauran de confinar i es rastrejaran els seus contactes per fer aflorar més possibles contagis.

“És molt important que vingui el màxim de gent possible i que les persones positives respectin la quarantena perquè es tracta de limitar i frenar la cadena de transmissió del virus i la seva expansió”, insisteix Josep Carreras, director dels sectors Alt i Baix Empordà i Garrotxa i Ripollès de CatSalut. Remarca que aquests cribratges es fan als municipis on les dades de propagació del virus no són bones; en el cas de la Jonquera, la taxa de rebrot supera els 2.000 punts i la taxa de contagi (Rt) és d’1,32.

Reunions familiars

Una situació fruit de contagis comunitaris, en famílies extenses on s’han fet reunions i no s’han detectat i aïllat prou aviat casos positius.

A la crida a sotmetre’s a la prova –sempre per a persones asimptomàtiques; les que tinguin símptomes s’han de dirigir al CAP–, també s’hi van afegir ahir el director del CAP, Pere Revilla, i l’alcaldessa, Sònia Martínez, que va descartar la possible incidència de la frontera i d’una mobilitat afegida al municipi en el nombre de contagis. “Ara mateix la frontera està tancada com la majoria dels supermercats i no veiem que la frontera hi influeixi”, va afirmar Martínez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró