Salut

La restauració, el comerç i la dansa protesten davant de la Generalitat en un “rebuig frontal” a les restriccions

Comerciants i restauradors han portat carbó als consellers

Les patronals del comerç i la restauració i un centenar de professors de dansa protesten a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per les restriccions adoptades per la Generalitat per l’evolució de la pandèmia.

Pel que fa a les patronals de la restauració i el comerç, aquestes han portat carbó als consellers de la Generalitat com a mostra del “rebuig frontal” a les noves restriccions, en vigor a partir d’aquest dijous. L’acte simbòlic ha començat a dos quarts d’onze a la Plaça Sant Jaume. Representants del Gremi de Restauració de Barcelona, Barcelona Oberta i la Fundació Barcelona Comerç han deixat diversos sacs de carbó a les portes de l’oficina de registre al carrer de Sant Honorat i han entregat una carta signada pels “Reis Mags” on denuncien la situació actual. “Cada any visitem Catalunya per aquestes dates i feia dècades que no trobàvem tantes famílies preocupades, tants emprenedors arruïnats, tants negocis a la vora del precipici”, sostenen a la carta.

El president de la Fundació Barcelona Comerç, Salva Vendrell, ha reiterat que el comerç i la restauració no són els causants dels contagis per coronavirus i ha reivindicat la seguretat dels seus locals amb protocols establerts inclús abans de l’inici de la pandèmia. “No pot ser que una altra vegada tornem a ser els culpables i es torni a estigmatitzar la restauració i el comerç perquè estan fent la feina ben feta”, ha afegit Vendrell. El president de l’entitat ha advertit que la crisi econòmica “costarà molt de superar” i que moltes empreses hauran de tancar definitivament i els seus treballadors perdran la feina.

Per la seva banda, un centenar de docents del Col·lectiu de Professors i Centres Privats de Dansa de Catalunys (CPCPD) s’han concertat a la plaça Sant Jaume contra les restriccions que s’han aplicat a aquests centres. La presidenta de l’entitat, Lorena Carabante, ha considerat que les mesures són “totalment injustes” per als seus centres, en un “greuge comparatiu molt gran” cap a l’ensenyament privat. “Hem sortit malparats des d’una gestió que s’ha fet malament des de la Generalitat”, ha dit la portaveu, alhora que ha reclamat “presencialitat” per als seus ensenyaments.

Carabante ha avisat que els centres es troben en una situació “totalment desesperada i d’enterrament” de la dansa de Catalunya, que “està morint”, i ha advertit que davant d’aquest confinament moltes escoles hauran de tancar. Des del setembre han plegat al voltant d’uns vint-i-cinc centres d’un col·lectiu d’uns quatre-cents centres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

societat

Menys supermercats i més usos culturals al nou Pla de Ciutat Vella

barcelona
Societat

Els pisos de l’illa del carrer Canigó s’hauran de reforçar amb bigues de ferro per garantir-ne la seguretat

Badalona
religió

Montserrat vol que el seu ‘Mil·lenari’ sigui obert a tota la societat

Montserrat
societat

Estudien un projecte per crear pisos amb serveis per a gent gran que faciliti l’accés al lloguer als joves

Manresa
Campdevànol

Punt d’autoreparació de bicicletes a la font del Tòtil

Campdevànol
GIRONA

Els pagesos gironins protesten per una nova baixada del preu de la llet

GIRONA
Societat

Acord per ampliar el festival Roses de Reus

Reus
FIGUERES

Restauraran la façana i els elements patrimonials del Teatre el Jardí

FIGUERES
Urbanisme

Rebategen carrers de Sarrià per denunciar la destrucció dels jardins de Can Raventós

Barcelona