Salut

Illa s’obre a ampliar el confinament nocturn però manté que no hi haurà confinament domiciliari

El ministre diu que s’han detectat més de 100 casos de la soca britànica del coronavirus a l’Estat

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’ha mostrat obert aquest dissabte a “revisar la franja horària” del confinament nocturn. Ha dit que “si s’ha de revisar” el govern espanyol ho farà “parlant amb tothom” i “amb les màximes garanties jurídiques”. No obstant això, manté que no hi haurà confinament domiciliari perquè considera que els instruments utilitzats fins ara són suficients per doblegar aquesta tercera onada. En aquest sentit, ha explicat que la vacunació a l’Estat va “a velocitat de creuer”. També ha reconegut que el ritme de vacunació es veurà afectat per la reducció de les dosis rebudes de Pfizer. Ha explicat que fins aquest dissabte s’han detectat “poc més de 100 casos” de la soca britànica del coronavirus”.

El ministre ha explicat que les xifres d’aquesta setmana de la pandèmia per la Covid-19 són “molt preocupants” i la pressió hospitalària augmenta, però s’ha mostrat convençut que a amb les mesures actuals i l’estat d’alarma que serà vigent fins el 9 de maig n’hi ha prou per afrontar la situació. “Tenim el coneixement, l’experiència i sabem com doblegar aquesta tercera corba”, ha assegurat.

“No contemplem cap confinament domiciliari, vam doblegar la segona onada sense confinament domiciliari”, ha exposat el ministre. Ha dit que l’estratègia de vacunació “funciona” perquè “Espanya és el novè país del món en vacunació i un dels primers de la Unió Europea”.

Illa ha explicat que el 70% de les dosis rebudes ja han estat subministrades. “El ritme de vacunació és òptim, hem adquirit velocitat de creuer”, ha dit. en aquest punt, ha insistit que l’objectiu del govern espanyol és vacunar el 70% dels ciutadans espanyols abans de l’estiu.

Es rebran el 56% de les dosis previstes de Pfizer

Espanya rebrà el 56% de les dosis previstes de la vacuna de Pfizer. Si bé aquest dilluns 18 de gener es rebran menys vacunes de les acordades, el ministre ha dit que està previst que aquest primer trimestre l’Estat rebi la totalitat de les dosis compromeses i que durant el segon trimestre se’n rebin més de les previstes.

Aquestes modificacions en el subministrament de la vacuna no afectaran el subministrament de la segona dosi de vacunació per les persones que els toca la propera setmana. L’afectació serà a les persones que havien de rebre la primera dosi. “La setmana vinent rebrem menys dosis, per tant no es poden subministrar les dosis que no rebem”, ha manifestat Illa.

El ministre també ha avançat que s’estan “ultimant els convenis i documents jurídics per poder subministrar vacunes a l’estat d’Andorra en exercici de la solidaritat amb les vacunes que Espanya ha pogut adquirir”. Ha explicat que durant la setmana vinent es concretarà com es duu a terme aquesta col·laboració.

Pel que fa als casos de la soca britànica a l’Estat, Illa ha explicat que aquest dissabte al matí el ministeri en té localitzats “poc més de 100 casos”. Ha afegit que entre les altres soques que també segueixen els tècnics del ministeri hi ha la sud-africana i una de detectada al Japó de ciutadans del Brasil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES