Salut

Els restauradors veuen insuficient l’ampliació dels horaris

La Fecasarm reclama poder obrir també en la franja del sopar

El Gremi de Restauració de Barcelona critica que el manteniment de franges separades d’esmorzar i dinar dificulta dissenyar els torns de personal

La Federació d’Associacions d’Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm) considera “ridícula” i l’ampliació d’horaris en la restauració.

L’entitat considera que allargar una hora més les franges d’esmorzar i dinar, respectivament, és “del tot insuficient”. És per això que exigeix que els locals puguin obrir també en la franja dels sopars, “com a mínim” entre les vuit i dos quarts d’onze de la nit. De fet, planteja ampliar l’horari nocturn més endavant fins a les onze o les dotze de la nit, especialment els caps de setmana.

El secretari general de la Fecasarm, Joaquim Boadas, ha atribuït en part l’augment de contagis i ingressos per Covid-19 a les unitats de cures intensives (UCI) a les restriccions imposades a la restauració. Boadas ha assenyalat que aquest increment s’ha continuat produint els darrers mesos malgrat la vigència de les limitacions a l’activitat del seu sector, I és que segons ell, aquestes restriccions “clarament han fomentat les trobades de familiars i amics” i també les “festes il·legals en espais inadequats i sense mesures sanitàries ni de seguretat”.

En aquest sentit, ha assenyalat que, segons les dades del ministeri de Sanitat, entre el 70 i el 81,5% dels contagis i brots provinents de l’àmbit social es produeixen en reunions de familiars i amics, “mentre que la restauració ha aportat un 3’5%” de les infeccions.

És per això que  la Fecasarm ha reclamat a la Generalitat que aixequi les restriccions al sector i que permeti als restaurants obrir a les nits per servir sopars.

L’organització recorda que hi ha dues interlocutòries del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en què es posa en qüestió l’estratègia de les franges horàries perquè “el virus no es transmet més en unes hores determinades que en unes altres”, i en què s’obliga el govern a buscar “noves i millores mesures” en l’àmbit de les restriccions.

És per això que l’entitat demana a la Generalitat que busqui mesures “no tan restrictives i més eficaces” com ara tests previs, aparells de desinfecció de l’aire, registres d’assistents o mascareta obligatòria quan no s’estigui menjant o bevent.


Obertura “testimonial”
El Gremi de Restauració de Barcelona ha qualificat de “relaxació testimonial” l’ampliació de dues hores al dia en l’activitat hostalera, que a partir de dilluns podrà obrir al públic fins a un total de 6,5 hores al públic.

L’entitat s’ha mostrat disconforme amb el manteniment de les franges d’esmorzars i dinars, la qual cosa “impossibilita dissenyar torns de personal de forma adequada”.

El director del gremi, Roger Pallarols, ha declarat que “la prudència sanitària de la qual fa bandera el departament de Salut únicament s’entén des del total desconeixement, propi dels quals governen des del despatx i d’esquena a la realitat, del veritable drama que viuen milers d’empreses i famílies”.

“Els restauradores reclamem un horitzó clar, un pla de reactivació de l’activitat econòmica que ens permeti aconseguir, en un temps raonable, un grau de funcionament que faci viables els bars i restaurants”, ha afegit Pallarols.


“Molles de pa”
En la mateixa línia, l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de Tarragona (AEHT) ha considerat que les noves mesures aprovades pel Procicat que permeten a bars i restaurants poder obrir una hora més als esmorzars i dinars són “molles de pa”. “És una petita passa endavant, però això i res és pràcticament el mateix”, ha assenyalat el president de l’AEHT, Francesc Pintado.

L’Associació d’Empresaris de l’Hostaleria de Tortosa s’ha expressat en termes similars. La seva presidenta, Carme Pla, ha dit que les mesures són “absolutament insuficients” per fer créixer la facturació del sector. Sobre el nou confinament comarcal, els hostalers de Tarragona i Tortosa coincideixen que serà complicat que molts establiments siguin “viables” només amb clients de l’entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Els autocars turístics, sota terra

Barcelona
La monarquia

Bestiari il·lustrat

GIRONA

Busquen fons de l’Estat per pagar les sentències del personal

girona
La crònica

Els triangles que dibuixaria Maria Antònia Canals

BADALONA

Mig centenar d’usuaris de Can Bofí Vell de Badalona, condemnats a tornar al carrer

BADALONA

Èxit del concert de celebració dels 25 anys de Girona Centre Eix Comercial

girona

La justícia també tomba la superilla de Compte Borrell

Barcelona
salut

Anuncien que el nou hospital de Calella estarà fet el 2030

calella

Èxit de vendes el primer dia de l’Expocasió

fornells de la selva