Salut

Tanquen una sala d’operacions de l’hospital de Blanes

El centre hospitalari ajorna una quarantena d’intervencions perquè la sala deixa de funcionar durant tres setmanes

Han de canviar la màquina d’esterilització del material quirúrgic

L’hospital comarcal de Blanes deixa de tenir, des d’ahir i durant tres setmanes, una de les tres sales d’operacions de cirurgia major en funcionament. La Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS), que gestiona el centre, informa que les obres d’esterilització de l’àrea quirúrgica del centre fan ajornar una quarantena d’operacions perquè una sala d’operacions estarà tancada.

La màquina d’esterilització del material quirúrgic, coneguda com a autoclau, serà renovada fins a principis del mes de març. Això farà que una de les sales d’operacions annexes a la zona d’esterilització no pugui mantenir l’activitat, “per garantir en tot moment la seguretat dels pacients”, informa la CSMS. Per evitar el risc de contaminació derivat d’aquests treballs s’ha de suspendre temporalment l’activitat, hi afegeix el centre.

Mentre durin els treballs de millora es prioritzen les cirurgies sense ingrés, i s’ajornen una desena d’operacions de traumatologia que requereixen ingrés, principalment les intervencions de pròtesis, i una trentena d’oftalmologia, concretament cataractes. En el cas de les operacions que s’han hagut de desprogramar, es tornarà a citar els pacients un cop es reprengui l’activitat després de finalitzar la millora de l’equipament.

L’hospital ha vist alterada l’activitat a causa de la pandèmia en l’últim any. Amb dades d’abans-d’ahir, hi ha 16 persones ingressades al centre comarcal a causa de la Covid-19, dues menys que fa quatre dies, durant els quals hi ha hagut sis ingressos, sis altes i dues defuncions. Cal recordar que el centre participa en un assaig mundial, la iniciativa Solidarity (Solidaritat), que promou l’Organització Mundial de la Salut per combatre el virus.

LA DATA

12.02.21
és el primer
dia de tancament d’una de les tres sales d’operacions de l’hospital comarcal de Blanes.

Pacients sense ingrés i d’urgències

Les obres a la màquina d’esterilització de l’àrea quirúrgica serviran per renovar i millorar l’aparell. “Mantindrem l’atenció als pacients sense ingrés i a totes les urgències”, assenyala el doctor Josep Maria Prats, director d’atenció quirúrgica i especialitats quirúrgiques del centre.

Cal recordar que el Servei Català de la Salut treballa en l’ampliació de les sales d’operacions de l’hospital de Blanes, que tindrà una planta més per a intervencions. L’hospital es va inaugurar el 1993.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

girona

L’IEC premia les investigadores de la UdG Gemma Bartolí i Judit Pujol

BARCELONA
societat

Envien a judici els investigats d’apunyalar un noi per motius racistes

santa coloma de farners
SOCIETAT

La gelada de matinada afecta els cultius de fruita dolça de Ponent

Lleida

Amnistia alerta sobre el col·lapse del dret internacional

barcelona
societat

La Torre de Capdella vol recuperar el complex de Molinos

Torre de Capdella

Disset anys esperant equipaments a les Glòries

Barcelona
crònica

Les roses del Firal i les del cementiri

enogastronomia

Cinc catalans competeixen a Madrid per ser el millor sommelier de l’Estat

Barcelona

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell