Salut

Aragonès sosté que el nou Trueta estarà llest el 2028

El vicepresident del govern i la consellera de Salut visiten el CAP Jordi Nadal de Salt, que ha estat reformat, i l’ampliació del servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona

El calendari es manté i el nou hospital Josep Trueta serà una realitat el 2028. Així ho va assegurar ahir el vicepresident del govern català, Pere Aragonès, que, juntament amb la consellera de Salut, Alba Vergés, van visitar ahir dues infraestructures sanitàries a Salt i Girona. Concretament, van visitar la reforma del CAP Jordi Nadal, de Salt, que va haver de ser reformat aquest estiu després d’un incendi, i també, a Girona, l’ampliació del servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta.

Segons el vicepresident del govern, el projecte del nou campus de Salut, on hi haurà el nou Trueta, continua endavant després de la constitució de l’equip tècnic i la comissió de seguiment. Actualment estan treballant a dissenyar la zona més idònia per situar els serveis al nou campus. Per la seva part, Alba Vergés va insistir en l’aposta del govern per l’atenció primària i va anunciar que el CAP Jordi Nadal estarà del tot operatiu a partir de dilluns, i recuperarà tota l’activitat habitual que s’havia hagut de traslladar a causa de les obres. La consellera va destacar que aquesta priorització de la primària també havia dut a contractar 111 persones de diferents perfils professionals a la regió sanitària de Girona per potenciar nous rols i adaptar-se a la pandèmia. Així mateix, la consellera de Salut va recordar que s’instal·laran 15 mòduls prefabricats annexos als CAP, que permetran separar els circuits Covid dels no Covid. Actualment ja n’hi ha un en marxa a Cassà de la Selva i, per exemple, a Salt es preveu que n’arribi un el tres de març.

Vergés també va recordar la inversió de més de 900.000 euros per fer millores estructurals en diversos CAP, per resoldre necessitats tecnològiques i per a la compra d’aparells mèdics. La consellera ha destacat també la inversió de 4 milions d’euros per completar l’ampliació del servei d’urgències de l’hospital Josep Trueta de Girona, ja en funcionament.

Obrir Girona

Pel que fa al projecte Obrir Girona, la prova pilot de passi digital covid-free per celebrar esdeveniments públics amb grans aforaments, que es preveu que comenci el cap de setmana que ve, Vergés va dir que tot just dijous hi va haver la primera reunió amb l’organització i que és una proposta en la qual “cal treballar bé els protocols per fer-los amb les màximes garanties”. Vergés no va valorar si hi ha temps de fer-ho en una setmana i després de dir que el departament hi posarà tota la “voluntat” va insistir a “fer bé els protocols”.

LA XIFRA

111
persones
de diferents perfils s’han contractat a la regió sanitària per potenciar nous rols i adaptar-se a la Covid-19.

LA FRASE

Vam anunciar que el 2028 era la data prevista perquè el nou Trueta comencés a funcionar, i aquesta previsió és manté
Pere Aragonès


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estudien com millorar la mobilitat de dues de les principals vies de la ciutat

girona

Poden tornar a casa un tercer grup de veïns dels blocs desallotjats

badalona
societat

Els veïns d’Alpens voten en consulta popular si el consistori ha de fer una piscina

ALPENS

L'equip de govern reitera el suport a la professora vexada per parlar en català

TERRASSA
economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA