Salut

Catalunya notifica el primer cas de grip de la temporada

És el vuitè cas detectat a tot l’Estat

El virus es manté en nivells molt més baixos que altres anys

La grip circula de manera “esporàdica”. Catalunya ha notificat aquesta setmana el seu primer cas de la temporada, que eleva a vuit els detectats des de l’inici de la temporada arreu de l’Estat enfront dels gairebé 8.000 que hi havia l’any passat per aquestes dates, segons l’informe setmanal de Vigilància de la Grip i altres virus respiratoris.

En concret, s’han notificat 7 deteccions de virus de la grip procedents de mostres no sentinella: 4 virus tipus B i 3 virus tipus A: un A(H3N2), un A(H1N1)pdm09 i un ANS.

El primer cas de virus de la grip d’aquesta temporada a Catalunya correspon a un home de 35 anys amb grip de tipus B, segons el departament de Salut en el seu Pla d’informació de les infeccions respiratòries agudes, temporada 2020-2021.

Es tracta també de la primera detecció de virus tipus B a partir de mostres sentinella obtingudes en la vigilància d’infeccions respiratòries agudes (IRAs) en Atenció Primària.

Salut preveu que en aquesta setmana i la propera (8 i 9 de l’any 2021) les taxes d’incidència de la síndrome gripal es mantinguin en un nivell basal, amb una taxa global esperada de 2,6 i 3,8 casos per 100.000 habitants.

D’aquesta forma, el virus circula de manera “esporàdica” a l’Estat espanyol, quan en la mateixa setmana de 2020 s’havia arribat a una incidència acumulada de 163,1 casos per 100.000 habitants, amb 2.079 deteccions sentinella (el sistema específic de recerca epidemiològica i vigilància de salut pública) de virus gripals i 5.714 més no sentinella, un total de 7.793.

A nivell mundial, malgrat un augment en la freqüència de diagnòstics de grip en alguns països, l’informe destaca que l’activitat gripal es manté en nivells més baixos d’allò esperat per a aquesta època de l’any.

Des de l’inici de la temporada, a Europa 621 de les 338.252 mostres no sentinella han estat positives per a grip.

El Centre Europeu per a la Detecció i el Control de Malalties (ECDC, per les seves sigles en anglès) assenyala que, habitualment, l’epidèmia de grip ha aconseguit ja el seu pic al continent en aquesta època de l’any, però aquesta temporada, malgrat la realització regular i generalitzada de proves per a la detecció de grip, els casos notificats es mantenen en un nivell molt baix, “probablement” per les mesures imposades contra el coronavirus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Nou episodi en la guerra per les terrasses

Barcelona
El millor camp per on córrer
crònica

El millor camp per on córrer

Memorial sota els pantans

Barcelona
Societat

L’Ajuntament de Badalona no paga i l’únic centre públic d’acollida tancarà

Badalona
SOCIETAT

Creen la comissió del Pacte per la Ronda de Dalt que decidirà els usos en el tram cobert

barcelona
Societat

Mor el periodista José Antonio Sorolla

Renovaran sis depuradores i col·lectors a tres urbanitzacions

TERRASSA
MEDI AMBIENT

Comencen les actuacions prèvies per a la restauració ambiental del meandre de Flix

FLIX
trànsit

L’enxampen a 195 km/h en una carretera limitada a 90

Ciutadilla