Salut

Sanitat planteja mantenir la limitació de la mobilitat entre les autonomies fins després de la Setmana Santa

El ministeri tem que una desescalada massa ràpida pugui donar pas a una quarta onada de l’epidèmia a l’Estat

Des del departament de Carolina Darias insisteixen que l’objectiu és que la IA14 baixi dels 50 casos per 100.000 habitants

El ministeri espanyol de Sanitat planteja que les limitacions a la mobilitat entre territoris es mantinguin fins després de Setmana Santa, davant el temor que una desescalada massa ràpida pugui desencadenar una quarta onada de la Covid-19 en les properes setmanes.

El departament que dirigeix Carolina Darias treballa amb les autonomies en un pla d’acció comuna, la preparació de la qual continuarà demà al Consell Interterritorial de Salut, amb la qüestionada flexibilització de les restriccions per a les festes de Nadal molt present.

I és que si bé la tendència de les dades continua essent favorable, els tècnics de Sanitat alerten que és necessari controlar al màxim la transmissió del virus i agafar ritme en el procés de vacunació.

Des del Ministeri de Sanitat s’insisteix que l’objectiu és baixar dels 50 casos per 100.000 habitants en 14 dies –actualment la incidència acumulada se situa en els 168– i deixar enrere la tercera onada, els efectes de la qual sobre l’economia han estat també devastadors: 4 milions d’aturats al febrer, una xifra que no es veia des de 2016, i 900.000 treballadors afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ERTO).

La necessitat de reflotar l’economia tornarà a ser el principal argument per a tractar d’accelerar la desescalada. En aquesta línia s’ha pronunciat la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso, que ha expressat la seva intenció de continuar amb la semiobertura de tota l’activitat a la regió –l’única juntament amb Extremadura que actualment no ha decretat cap tancament perimetral-, en el que s’anticipa com un nou desacord de Madrid amb Sanitat.

La Junta de Castella i Lleó ha respost apel·lant a un criteri prudent i homogeni per a tot l’Estat. També ho ha fet Cantàbria, el president de la qual, Miguel Ángel Revilla, ha instat el cap de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, a convocar els presidents de les comunitats per a tractar de consensuar un pla per a la Setmana Santa.

El president de Múrcia, Fernando López Miras, ha mostrat la seva preocupació per “una quarta onada que està trucant a la porta”. “Hem de dir la veritat a la societat, que estem encara a la meitat d’una pandèmia, que encara no hi ha un percentatge suficient de la població immunitzada i que aquesta Setmana Santa haurà de ser diferent”, ha afirmat.

En termes similars s’ha expressat la portaveu del govern, María Jesús Montero, que ha dit que “aquest any, com el passat, continua sent especial”. Per això ha fet una crida a la prudència, també en les mobilitzacions del 8M, que ha demanat que se celebrin de manera diferent i sense córrer riscos, després d’haver estat assenyalades “de manera injusta” el 2020.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Els Premis T de Turisme reconeixen la tasca de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES