Salut

L’EMA puntualitza que encara no ha conclòs la investigació sobre la relació entre la vacuna d’AstraZeneca i alguns casos rars de trombosi

L’agència contradiu així el seu responsable de vacunes, que ja veu “un clar vincle” entre el vaccí i aquesta reacció minoritària

El regulador europeu anunciarà els resultats “dimecres o dijous”

L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha matisat aquest que “encara no ha arribat a una conclusió” sobre la relació entre vacuna contra la Covid-19 desenvolupada per la Universitat d’Oxford i la farmacèutica AstraZeneca i un reduït nombre de casos inusuals de coagulació sanguínia detectats en alguns països europeus. Fonts del regulador europeu del medicament han assegurat a l’agència Efe que la investigació d’aquests possibles vincles “està en curs” i no acabarà abans de dimecres.

El Comitè d’Avaluació de Riscos de Farmacovigilància (PRAC) té programades reunions aquesta setmana fins al proper divendres per decidir si “actualitza” la seva recomanació sobre la vacuna per l’aparició d’una seixantena de trombosis amb nivells baixos de plaquetes entre els més de 9 milions de vacunats. L’agència apunta que “tan aviat com acabi la seva avaluació” de tots els informes disponibles “es comunicaran” les conclusions en una roda de premsa.

L’EMA calcula que el PRAC arribarà a una conclusió sobre aquest eventual vincle “aquest dimecres o dijous”, i informarà en una roda de premsa quan hagi finalitzat l’anàlisi. La comissària europea de Sanitat, Stella Kyriakides, ha apuntat avui que l’“avaluació està prevista a última hora de dimecres”.

Mentre no arriba a una conclusió definitiva, l’EMA manté que la vacuna d’Oxford i AstraZeneca és segura i eficaç per protegir de la covid-19. Per tant, es pot continuar administrant entre els ciutadans de la Unió Europea (UE).

Alemanya i els Països Baixos han deixat d’utilitzar aquest preparat contra la Covid-19 en menors de 60 anys a l’espera de les conclusions de l’EMA.

L’aclariment de l’agència contradiu les afirmacions del responsable de vacunes de l’EMA, Marco Cavalieri, ha comentat en declaracions publicades aquest dimarts pel diari italià Il Messaggero que, en la seva opinió, “ara podem dir que hi està clar que hi ha una associació” entre la vacuna i els casos de trombosi”. “Ara és cada vegada més difícil dir que no existeix una relació de causa i efecte entre la vacunació amb AstraZeneca i casos molt rars de coàguls sanguinis inusuals associats amb recomptes baixos de plaquetes”, ha afegit.

En l’entrevista, Cavalieri admet que no saben “què causa aquesta reacció”, si bé creu que està relacionada amb el vaccí britànic. De totes maneres, ha defensat que els beneficis del fàrmac superen els riscos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró
Societat

Estudien construir un centre de processament de dades al subsòl de La Sagrera

Barcelona
SANTA COLOMA DE FARNERS

El BOE publica la proposta alternativa del ramal de la MAT fins a Riudarenes

SANTA COLOMA DE FARNERS
SOCIETAT

Glaceres que es desfan als soterranis de la Catedral per Temps de Flors

girona
QUART

La Festa del Fang s’avança al maig i amplia les activitats a tot el mes

QUART
societat

El Zoo provarà un sistema de filtres naturals per reutilitzar aigua

Barcelona
Urbanisme

Les obres de les Cales s’acabaran abans de l’estiu

Mont-roig del Camp
comerç

Barcelona és la capital amb més densitat comercial d’Europa

Barcelona