Salut

Cabezas celebra l’ampliació d’AstraZeneca fins als 69 anys

Salut comença a citar majors de 70 anys per vacunar-los i preveu que es faci de forma “generalitzada” la propera setmana

La subdirectora general de Promoció de la Salut, Carmen Cabezas, ha celebrat l’ampliació d’AstraZeneca fins als 69 anys decidida aquest dijous pel Consell Interterritorial de Salut. “És una bona notícia”, ha dit Cabezas a Catalunya Ràdio, al temps que ha recordat que Catalunya ha estat “sempre a favor” que no hi hagués limitació superior. D’altra banda, ha demanat als menors de 60 amb una dosi d’aquest vaccí que estiguin “tranquils” i ha previst que la setmana que ve se sabrà què fer amb la seva vacunació. Cabezas ha explicat també que en algunes zones de Catalunya ja s’han començat a citar persones del grup de 70 a 79 anys per vacunar-los, amb altres vaccins, i ha esperat que es faci de manera “generalitzada” a partir de la setmana que ve.

La subdirectora ha explicat que per als menors de 60 anys vacunats amb una dosi d’AstraZeneca hi ha tres opcions. La primera és continuar amb una segona dosi del mateix vaccí, ja que ha explicat que hi ha països on ja s’està fent i els efectes adversos “s’han produït sempre amb la primera dosi”. La segona solució és fer servir una altra vacuna i la tercera deixar-los amb una sola dosi d’AstraZeneca. “Han d’estar tranquils perquè amb una dosi de la vacuna ja tenen una protecció important”, ha manifestat.

Segons Cabezas, les segones dosis d’aquest vaccí s’haurien de començar a posar el 3 de maig a Catalunya. Ha plantejat però també la possibilitat d’allargar el període entre dosis, seguint alguns estudis en aquesta direcció.

Salut està acabant de vacunar el col·lectiu de persones a partir de 80 anys i ha començat a citar les del grup de 70 a 79. S’està fent començant pels de 79 anys i a partir d’aquí s’anirà baixant.

52.700 vacunes de Moderna aquest divendres

Cabezas ha concretat que Catalunya rebrà la tarda d’aquest divendres 52.700 vacunes de Moderna, que es fan servir principalment per a pacients trasplantats, oncològics i hemodialitzats.

Sobre si Catalunya estaria disposada a vacunar amb el vaccí rus Sputnik, Cabezas ha afirmat que és una vacuna “que està bé” però ha recordat que s’està “dins de l’harmonització a nivell europeu”.

Per últim, la subdirectora ha posat en valor que “malgrat el soroll” cada dia hi ha més persones vacunades a Catalunya i que es continua treballant per fer viable que el 30% de la població estigui vacunada al juny i el 70% a finals d’estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà