Salut

La Covid augmenta en un 50% el risc de complicacions en l’embaràs

A l’estudi Intercovid han participat 100 investigadors de 43 hospitals de 18 països

La Covid-19 augmenta un 50% el risc de complicacions durant l’embaràs per a les mares i els nadons, un perill més gran del què s’havia constatat a l’inici de la pandèmia, segons un estudi en el qual han participat 100 investigadors de 43 hospitals de 18 països, entre ells, la Vall d’Hebron de Barcelona i el Clínic Universitari Lozano Blesa de Saragossa. Es tracta de l’estudi internacional Intercovid, coordinat per la Universitat d’Oxford, que ha comptat amb la participació de 2.100 embarassades. L’estudi conclou que les dones contagiades tenen un 50% més de probabilitats de presentar complicacions durant l’embaràs, com un part prematur, preeclàmpsia o ingrés a l’UCI.

En declaracions a Efe, la investigadora del grup de Medicina Materna i Fetal de la Vall d’Hebron Institut d’Investigació, Nerea Maiz, ha assenyalat que els resultats són sorprenents ja que al principi de la pandèmia els estudis preliminars apuntaven que la Covid no generava complicacions a les embarassades, tot i que després sí que es va començar a veure que sí n’apareixien algunes.

Aquest estudi, ha explicat la doctora, ha permès comprovar la “magnitud” de les complicacions relacionades amb la Covid i confirmar que les embarassades són un “grup vulnerable” i que, per tant, se les ha de tractar amb polítiques de prevenció com la vacunació.

La investigació demostra que les dones contagiades amb el coronavirus tenen un 50% més de probabilitats de presentar complicacions durant l’embaràs, la més habitual és la hipertensió arterial. També és freqüent el part prematur. I, el risc de les embarassades infectades d’acabar a les UCI es pot multiplicar per cinc, segons Maiz.

Les complicacions depenen de la severitat de la Covid. Els investigadors han observat que el risc és major si la malaltia és meu greu. En el cas de gestants asimptomàtiques gairebé no s’han detectat variacions respecte a dones no embarassades sense símptomes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

successos

Detingut un conductor amb 2 quilos de cocaïna en una caixa de cereals

Barcelona
VILABLAREIX

La tradició americana dels ous de Pasqua, segons Jordi Roca

VILABLAREIX
successos

La policia busca un home que exhibia una pistola pel carrer

L’Hospitalet de Llobregat
enogastronomia

Clou el cicle ‘d’vines 2024’ per promocionar la dona al sector vitivinícola

Lleida
societat

Trànsit dona per tancada l’operació sortida de Setmana Santa

barcelona
enogastronomia

El certamen internacional ‘Mundus Vini’ premia vins catalans

Barcelona
VERGES

La Dansa de la Mort dona inici a la Setmana Santa amb el desig de ser Patrimoni per la UNESCO

VERGES
sant antoni de calonge

Tallen un tram del passeig al trànsit a causa del temporal

sant antoni de calonge
mediterrani

Un terratrèmol de magnitud 5,7 sacseja el sud de Grècia

barcelona