Salut

Un total de 91 centres han tancat per la Covid-19 durant el curs escolar, un 1,8% del total

Educació destina 74.000 euros a avaluar la implantació del decret que regula l’atenció inclusiva de l’alumnat

Un total de 91 centres han tancat per incidències relacionades amb la Covid-19 aquest curs. Representen l’1,8% del total, ja que el 98,2% dels centres s’han mantingut oberts tot el curs. Educació ha destacat que les escoles d’educació infantil i primària que han tancat han estat rurals i ha afirmat que no s’ha tancat cap institut.

El punt màxim d’afectació es va donar el 31 d’octubre del 2020, quan els alumnes que van assistir als centres de forma presencial van ser el 94,3% del total. Aquest dia hi havia 3.504 grups confinats, d’un total de 72.000.

En l’àmbit econòmic, s’han destinat 613 milions d’euros addicionals i les partides més grans s’han destinat al pla digital (185 milions i a l’increment de plantilles als centres públics (164,5 milions d’euros).

En total s’han fet 8.258 noves contractacions, de les quals 5.417 docents, 1.265 personal d’atenció educativa, 1.239 de monitoratge i 337 de personal d’administració i serveis. D’altra banda, es van identificar 82.258 treballadors en actiu que van signar declaracions responsables de vulnerabilitat, dels quals 11.793 han estat valorats mèdicament al llarg del curs perquè formaven part dels grups vulnerables.

Sobre el pla digital, Educació ha destinat 179 milions d’euros –6 milions més en altres mesures extraordinàries–. En total s’han distribuït 44.357 sistemes WIFI de connectivitat a alumnes vulnerables, 203.834 portàtils a alumnes, 71.042 a docents i 2.400 a les direccions. A més, s’han repartit 700 panells interactius i s’ha implantat un nou servei de suport i gestió al 40% dels centres.

Pel que fa al pla de millora d’oportunitats educatives, ha permès dotar de més recursos econòmics i professionals 517 centres d’educació infantil, primària i secundària. El pla ha comptat amb una inversió de més de 48 milions d’euros.

D’altra banda, el Consell Executiu d’aquest dimarts ha aprovat destinar 74.097 euros per a la contractació d’un servei d’avaluació de la implementació de les mesures i suports intensius vinculats al decret que regula la atenció inclusiva de l’alumnat. Aquest servei permetrà dur a terme un anàlisi i avaluar quin és el grau d’implantació del decret pel que fa a mesures i suports aplicats. Aquesta despesa es farà amb càrrec a pressupostos d’exercicis futurs. En concret, 18.524,50 euros corresponents als 2021 i 55.573,49 al 2022.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona