Salut

Detecten 8 positius en els cribratges previes a les colònies i acampades

Un total de 781 monitors del lleure educatiu han participat en les proves

La cerca s’amplia la setmana que ve a tot el personal i participants del lleure educatiu amb tests a les farmàcies

Un total de 781 monitors del lleure educatiu han participat abans de marxar de colònies o acampada en el cribratge organitzat pels departaments de Drets Socials i Salut.

Els tests antigènics ràpids (TAR) han detectat 8 positius de Covid-19 entre tots els punts de cribratge, ubicats a Barcelona, Girona, Lleida, Manresa i Terres de l’Ebre. Els cribratges han estat voluntaris i gratuïts i s’han fet entre dissabte i dijous.

La propera setmana, els cribratges s’ampliaran als monitors i professionals de les activitats de lleure, encara que no incloguin la pernoctació, i als infants i joves que hi participen, a partir dels 10 anys. En aquest cas tindran un nou dispositiu, amb tests d’antígens que es faran a les farmàcies.

Les proves tenen com a objectiu detectar persones amb coronavirus i que són asimptomàtiques, per tal que iniciïn la quarantena i no participin a les activitats, de manera que s’evitin nous contagis en el grup de convivència. El secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra, considera que aquesta iniciativa ha ajudat “a preservar el lleure educatiu com un espai segur”.

La setmana que ve es posarà en marxa un nou sistema de cribratge per als professionals i participants del lleure educatiu infantil i juvenil amb tests d’antígens que es faran a les farmàcies, amb supervisió del professional. Així ho van anunciar responsables de Salut i Drets Socials aquesta setmana en roda de premsa.

Aquesta nova via s’adreça a les persones que no tinguin símptomes d’infecció de coronavirus i que tampoc siguin contactes estrets. Han de pertànyer al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats del lleure educatiu d’estiu, com casals, colònies, campaments o rutes, i trobar-se en les següents franges d’edat: de 16 a 40 anys o de 10 a 15 anys, i en aquest cas anar a la farmàcia acompanyats per un adult. La prova és voluntària.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar