Salut

Mollet del Vallès

Sanitat

Pacients d'estrena

46 pacients van ser traslladats ahir al nou hospital de Mollet

El canvi es va fer sense incidències i més ràpid del que estava previst

Mollet del Vallès va obrir ahir al matí les portes del seu nou hospital. Les instal·lacions de l'antic centre sanitari van ser abandonades pels pacients, que van ser traslladats progressivament al nou edifici al llarg de tot al matí. En total, 46 pacients van estrenar l'equipament.

El dispositiu per al trasllat va començar a les vuit del matí i va finalitzar a tres quarts d'una del migdia, tot i que estava previst que tot plegat acabés a les dues. Els usuaris de l'hospital van ser traslladats amb quatre ambulàncies. Efectius dels Mossos d'Esquadra, la policia municipal i Protecció Civil van vetllar perquè el trajecte fins a l'hospital fos el més àgil possible. El director general de l'hospital de Mollet, Jaume Duran, va fer una valoració “excel·lent” de com havia funcionat tot el procés. Per la seva banda, l'alcalde de Mollet i president del Consorci Sanitari de Mollet, Josep Monràs, va destacar la importància que va tenir el treball de tots els professionals del centre perquè tot es desenvolupés segons el que estava previst i sense incidències en la mobilitat. Els primers pacients que van arribar al centre van ser la Iolanda Gisbert i Jairo Ruiz, el seu nadó, que va néixer el dijous passat. La mare va destacar la “rapidesa” amb què es va fer el trasllat i va subratllar que “l'hospital té més claredat i que hi ha menys soroll que en el vell, la qual cosa fa que hi millori la qualitat de vida; a més –va dir–, l'aire condicionat s'hi agraeix”. La Iolanda i la seva família són naturals de la Llagosta, un dels municipis als quals donarà cobertura l'hospital de Mollet. Un altre dels pacients traslladats va ser Joan Carles Torres, de Mollet, que també va destacar la rapidesa del dispositiu i les virtuts del centre hospitalari. Tot i això, va assenyalar que hi falta l'adaptació per a persones invidents com ell. L'hospital ja té previst adaptar les instal·lacions al sistema Braille. El seu company d'habitació, Manuel Pérez, va fer èmfasi en “la formalitat” en què s'havia portat a terme el canvi, i també va valorar positivament la millora de les habitacions respecte al vell centre. L'antic hospital de Mollet va tancar les portes ahir a les dues del migdia, tot i que l' última pràctica que s'hi va realitzar va ser una diàlisi, a les vuit del vespre. Ara es remodelarà per convertir-se en un centre sociosanitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

Gala solidària a l’Hotel Marina Badalona

Badalona

Salut activa la xarxa hospitalària Lleida-Pirineu

Lleida

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida