Salut

Educació diu que ara “no està sobre la taula” retirar la mascareta als patis perquè la pandèmia ha empitjorat

El Departament recomana fer els actes de Nadal amb l’element de protecció i preferiblement als patis

El Departament d’Educació ha allunyat la possibilitat de retirar ara la mascareta als centres educatius, tampoc al pati, com havia recomanat el consell assessor del Govern sobre Covid. La secretària general d’Educació, Patrícia Gomà, ha apuntat que quan es va fer aquest informe la situació de la pandèmia era més positiva, tant a la societat com als centres, i per això ha dit que el que s’ha de fer és demanar als centres que continuïn amb la “prudència” i mantinguin “estrictament” les mesures d’autoprotecció. En aquest sentit, Educació ha fet arribar als centres les indicacions de cara a les celebracions de Nadal, que aposten per la mascareta i prioritzar els actes als patis i l’aire lliure.

Gomà ha apuntat també que la mascareta, obligatòria a partir dels sis anys, depèn d’una normativa estatal. En tot cas, ha insistit que en un moment d’evolució positiva es podia pensar que s’anava cap a aquesta retirada de la mascareta, als patis primer, però que ara “no està sent així”.

La secretària ha recordat també que precisament els escolars més joves no estan vacunats. “En aquests moments en què comunitàriament hi ha un increment de contagis no farem cap mesura que no sigui prudent als centres educatius”, ha resumit.

Gomà ha constat que els casos i confinaments estan augmentat als centres educatius però ha apuntat que, un cop més, l’escola no deixa de ser el reflex del que està passant a la comunitat.

Salut farà un cribratge massiu a alumnes i professors de dues escoles del Ripollès

El Departament de Salut farà, aquest divendres, un cribratge massiu a alumnes i professors de l’Escola Pirineu de Campdevànol i Vedruna de Ripoll.

Segons han explicat fonts de Salut a l’ACN, els testos són conseqüència de l’auge de casos detectats en els darrers dies. En aquests moments l’Escola Pirineu té 118 alumnes confinats i la Vedruna 105. Aquest dijous al Ripollès hi ha 399 alumnes confinats, 164 més que dimarts.

Altres centres que tenen una elevada xifra d’alumnes confinats són l’escola Tomàs Raguer de Ripoll, amb una setantena; l’escola Joan Maragall de Ripoll, amb 26; i l’escola Doctor Robert de Camprodon, amb 26.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós