Salut

Els 400 alumnes confinats pel brot de Covid-19 a l’escola de Roquetes comencen a tornar a classe aquest dijous

Educació confia recuperar la normalitat dimarts i l’Ajuntament estudia suspendre actes per frenar l’escalada

Alumnes de fins a tres grups de l’escola Mestre Marcel·lí Domingo de Roquetes (Baix Ebre), han pogut tornar a classe aquest dimarts del matí després del confinament forçat per un brot de Covid-19 que ha obligat a confinar els últims dies més de 400 estudiants del centre.

El Departament de Salut va programar per aquest dimecres l’inici d’un cribratge massiu per acotar l’afectació generada pel brot, que suma 36 positius acumulats, la gran majoria dels quals durant els últims deu dies. Per la seva banda, l’Ajuntament de Roquetes estudia suspendre actes festius i socials en espais tancats programats per les pròximes setmanes per frenar l’avenç dels contagis.

Després de superar els 430 confinats –alumnes en la seva immensa majoria– durant els últims deu dies, la incidència del brot a l’escola de Roquetes comença a baixar, segons ha constatat el Departament d’Educació. “Han estat molts grups afectats i ens han anat bé els cinc dies de festa per anar normalitzant i confinant aquests grups”, ha apuntat la directora dels serveis territorials d’Educació, Montserrat Perelló.

Això ha permès iniciar el retorn aquest dijous amb “dos o tres grups”, la mateixa xifra que s’incorporarà divendres. La previsió d’Educació és que els disset grups que han hagut de passar la quarantena puguin tornar a classes i tornar a la normalitat a partir del pròxim dimarts. Perelló ha recordat que l’escola, amb més de 500 alumnes, l’afectació per brots adquireix una major dimensió, però alhora permet mantenir obert el centre.

La situació sanitària creada per aquest brot al municipi, però, manté en alerta també l’Ajuntament. L’alcalde de Roquetes, Paco Gas, ha explicat que han detectat persones, positives per Covid-19 o contactes estret dins del nucli familiar, que no han seguit el confinament i que això hauria impulsat el creixement dels contagis al municipi.

“Si la gent no compleix el que s’ha de fer, difícilment es podrà erradicar i aturar. L’Ajuntament prendrem les mesures que estiguin a les nostres mans per aturar els contagis”, ha subratllat. El govern municipal roquetenc tenia previst reunir-se aquest dijous a la tarda per estudiar aquestes mesures que, d’entrada, podrien passar per la suspensió d’actes festius i socials programats les pròximes setmanes en espais tancats, amb voluntat de preservar aquells que tenen lloc a l’aire lliure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

El Manhattan mataroní

mataró

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual

Societat

Els sindicats tornaran a plantar el govern aquest dimarts

Barcelona
societat

König i La Puntual, entre els establiments guardonats en la Nit del Comerç

girona
FIGUERES

Una lletrada denuncia que el bloqueig a la presó li impedeix veure un representat

FIGUERES
SALUT

Reforma del sistema sanitari a partir d’eixos d’hospitals

Barcelona