Salut

Catalunya aplicarà el canvi en les quarantenes escolars, però critica modificar el protocol a dos dies de tornar a classe

Farà proves als alumnes que siguin contacte estret

Catalunya aplicarà el canvi de protocol en les quarantenes als centres educatius, però critica que la decisió de la Comissió de Salut Pública s’hagi pres a només dos dies abans de la represa del curs escolar, un fet que dificulta informar-ne “degudament” la ciutadania i els professionals de la salut i la comunitat educativa.

El Departament de Salut ja es treballa per adaptar els protocols per la setmana vinent. La conselleria mantindrà les proves als contactes estrets dels alumnes contagiats, com ja va fer el primer trimestre, tant als centres d’infantil, com als de primària i secundària.

En el cas dels alumnes de primària es farà servir el mateix circuit utilitzat dels estudiants de secundària a través de les farmàcies adherides.

La Comissió de Salut Pública ha aprovat aquest divendres un canvi en el protocol que recomana eliminar les quarantenes als centres educatius si hi ha menys del 20% de la classe contagiada de covid-19 o menys de cinc positius. Així, una aula només s’haurà de confinar si hi ha cinc o més casos positius o una afectació del 20% o més dels alumnes del grup en un període igual o inferior a set dies.

Fins ara, en les etapes d’educació infantil i primària, on la vacunació amb pauta completa encara no és majoritària, el confinament de la classe s’havia de fer quan es detectava un positiu. La Comissió de Salut Pública recomana aquesta modificació “amb l’objectiu de garantir la presencialitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Escullen l’utiller Josep Font com a bisbalenc de l’any 2023

LA BISBAL D’EMPORDÀ
gastronomia

L’Alimentària posa la pizza en el podi

L’Hospitalet de Llobregat
llengua

El català torna a l’agenda europea

barcelona

Compromís per treure tot l’amiant dels edificis a finals del 2025

BADIA DEL VALLÈS

El Manhattan mataroní

mataró
castelló d’empúries

Un robot avaluarà i posarà al dia el nombre d’amarradors d’Empuriabrava

castelló d’empúries
la crònica

Un pilot d’avió a la vall de Llémena

Cases sense gas el 2040

barcelona

Obre a Girona una nova Barnahus per a infants i adolescents que han patit violència sexual