Salut

Nou espai de la Fundació Esclerosi Múltiple a Salt

El centre, que se situarà al carrer Pau Casals, permetrà ampliar els serveis a les comarques gironines

S’oferirà assessorament en aspectes laborals, d’accessibilitat i en dubtes legals

S’estima que a les comarques de Girona hi ha prop d’un miler de persones amb esclerosi múltiple. Per tal de donar resposta a les necessitats del col·lectiu i les seves famílies, la Fundació Esclerosi Múltiple (FEM) ha posat en marxa les obres de rehabilitació i adaptació d’un nou espai després de signar un conveni amb l’hospital Santa Caterina de Salt. Les obres estan pressupostades en 100.000 euros. Aquest conveni permet ampliar els serveis de la FEM a les comarques gironines amb l’objectiu de millorar l’abordatge integral i l’acompanyament de persones amb esclerosi múltiple i les seves famílies. El projecte del centre neix arran d’un estudi que FEM va elaborar el 2019 per conèixer les necessitats sociosanitàries i les demandes del col·lectiu i el seu entorn. Per una banda, es va detectar “un buit” un cop s’ha acabat el període rehabilitació i que no tenien recursos per afrontar qüestions emocionals, laborals, la pròpia cura o el manteniment físic. Pel que fa als familiars, reclamen assessorament sobre ajudes, temes legals i fiscals, i llei de dependència, així com una formació específica en les cures. Així, l’obertura d’aquest nou espai, amb una superfície de prop de 180 metres quadrats a Salt, permetrà ampliar la xarxa de serveis ja existents a la demarcació. A banda del nou centre, la fundació continuarà oferint serveis d’atenció domiciliària. També té presència a la unitat d’esclerosi múltiple de l’hospital Santa Caterina. El 2002 s’hi va obrir un hospital de dia per a persones amb esclerosi múltiple. Amb 18 places diàries, va funcionar fins que l’octubre del 2009 va passar a ser gestionat per l’Institut d’Assistència Sanitària de Girona (IAS), també al Santa Caterina. Amb el conveni de col·laboració entre l’IAS i la FEM, es dona continuïtat al projecte. La directora de la Fundació Esclerosi Múltiple, Rosa Masriera, va destacar que el nou centre donarà resposta a les necessitats de les persones a través de la dinamització d’activitats que promoguin els hàbits de vida saludable i benestar com ara tallers de nutrició, mindfulness i exercicis de manteniment. El neuròleg i responsable de la unitat de neuroimmunologia i esclerosi múltiple de l’ICS de Girona, Lluís Ramió, va destacar la necessitat d’aquests serveis: “Acompanyar i compartir experiències ajuda a millorar la qualitat de vida de les persones amb esclerosi múltiple.”

En la mateixa línia d’ampliar els serveis, la fundació ha signat un acord de col·laboració amb Mifas Active, que presta serveis de caràcter social i assistencial a persones amb discapacitat física i la Unitat d’Estimulació Neurològica (UEN), empresa de neurorehabilitació que dedica tots els seus esforços a la rehabilitació física, cognitiva i psicosocial de les persones amb dany cerebral adquirit (DCA) i altres afectacions del sistema nerviós central.

LA FRASE

El nou centre esdevindrà un espai d’acollida i un punt de trobada per al col·lectiu i les seves famílies
Rosa Masriera
directora de la fundació esclerosi múltiple

LA FRASE

Acompanyar i compartir experiències ajuda a millorar la qualitat de vida
Lluís Ramió
neuròleg i responsable de la unitat em de l’ics girona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Chery i Ebro produiran 150.000 vehicles a l’antiga Nissan

barcelona
medi ambient

El Pirineu occidental, protegit per la bona qualitat de cel nocturn

SORT

Crearan vint places regulades per aparcar autocaravanes pagant 5 euros

TERRASSA
moda

Giambattista Valli il·lumina Barcelona en la Bridal Night

Barcelona
política

Agents de la Guàrdia Urbana irrompen al ple per reclamar millores salarials

TARRAGONA

Destinaran 1,8 milions per reparar “amb urgència” el passeig de Fenals

lloret de mar

Jaume Cruset i Ballart, pregoner de les Festes de Primavera de Girona

GIRONA

Trobada entre el Consell Intercomarcal de la Gent Gran i la Generalitat

GIRONA

Adjudiquen el projecte per construir 66 habitatges de lloguer

lloret de mar