Salut

Nou laboratori de reproducció assistida al Trueta

El Departament de Salut inverteix sis milions en diverses obres a l’hospital

L’hospital Josep Trueta de Girona ha començat les obres de construcció del laboratori de reproducció assistida, que estarà situat al soterrani. L’espai que ocuparà antigament s’havia fet servir com a unitat de rehabilitació amb una piscina. Amb el nou laboratori, la unitat de reproducció humana assistida donarà servei a tota la regió sanitària de Girona amb els diagnòstics i tractaments més adequats als problemes de reproducció.

Hi haurà dues zones diferenciades. Per una banda, una d’assistencial preparada per atendre, preparar i tractar els pacients. Per l’altra, hi haurà la zona pròpiament del laboratori, que es dividirà en quatre àrees: el laboratori d’embriologia, el d’andrologia, el de criobiologia i la sala de criotancs per a l’emmagatzematge de gàmetes i embrions. La zona assistencial tindrà dos boxs de preparació dels pacients, una sala d’espera amb bany, un gabinet preparat com a sala d’operacions per fer inseminacions artificials i transferències d’embrions, un despatx d’informació, una sala d’obtenció de mostres d’andrologia i una altra per al personal.

Es preveu que aquesta reforma s’acabi a l’estiu i que la unitat entri en funcionament a partir de la tardor. La inversió prevista pel Departament de Salut és de 952.880 euros. Aquesta inversió s’emmarca en el compromís de Salut de seguir apostant per la renovació del Trueta fins que no es faci el nou hospital. Així, ahir al matí el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va mantenir una trobada amb els professionals de l’hospital Trueta, a més de visitar l’estat de les obres. La del nou laboratori s’afegeix a dues inversions més que fa Salut aquest 2022, amb una inversió total de sis milions. Es tracta de la nova àrea de radiologia, que suposa una inversió de tres milions, i de la millora de la planta de ginecologia i obstetrícia, amb una inversió d’1,8 milions més. Pel que fa a les obres de radiologia, van començar a l’octubre i està previst que s’acabin aquest estiu. Les obres a la planta de ginecologia van començar al març i permetran reconvertir la majoria d’habitacions en individuals i amb un bany complet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró