Salut

Una trentena de centres d’atenció primària tindran fisioterapeutes aquest any

Es preveu que el 2023 tots incorporaran un professional d’aquest àmbit

Una trentena de Centres d’Atenció Primària (CAP) incorporaran fisioterapeutes des d’ara i fins a finals d’any. Ho ha anunciat aquest dijous el conseller de Salut, Manel Balcells, que també ha afirmat que s’anirà treballant progressivament en aquesta línia perquè de cara el 2023 tots els centres de Catalunya tinguin almenys un professional d’aquest àmbit. El titular del departament ha subratllat que un dels seus objectius és posar la primària “al lloc on toca”, recordant que és un “eix vertebrador” del sistema. En aquest sentit, ha admès que els professionals estan cansats després de la pandèmia i s’ha compromès a treballar amb “voluntat i fermesa” per abordar la situació des d’un punt de vista multidisciplinar.

En la seva primera visita institucional, Balcells ha optat per desplaçar-se a aquest centre barceloní per reivindicar la feina dels CAP com a “elements més pròxims” a la comunitat en un escenari de “desigualtats” en plena “crisi econòmica”.

Per això ha volgut destacar la incorporació de nous perfils professionals a la xarxa com és el cas dels nutricionistes, els dietistes i ara, també, els fisioterapeutes, com a “referents de benestar”. “Una de les patologies més freqüents i amb més llista d’espera són precisament aquests”, ha recordat, afegint que no tot es pot resoldre al CAP, però sí una bona part.

Balcells també ha apuntat que s’haurà de trobar “l’encaix” de forma progressiva i que, posteriorment, es farà una avaluació per veure’n els resultats. Tot i això ha assegurat que les llistes d’espera són “excessivament altes” i que pot ser una bona forma de millorar la qualitat de vida de la gent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

urbanisme

El nou POUM perfila com serà la ciutat d’aquí a mig segle

Tarragona
educació

La UPC oferirà el grau de Medicina a partir del 2026

BARCELONA

Reivindiquen l’herència de la gastronomia marinera femenina

roses

L’Escala vol definir un Pla Local de Joventut amb la participació

l’escala
medi ambient

Mataró canvia de lloc els peixos del Parc Central per la sequera

mataró

La UAB aprova un pla per assolir la neutralitat climàtica el 2030

Cerdanyola del Vallès
MEDI AMBIENT

El GironaNat recupera basses pluvials i en crea de noves

girona

Rècord de validacions a TMB coincidint amb Sant Jordi

Barcelona
CELRÀ

Canvien de lloc els concerts de nit de la festa major

celrà