Salut

CORONAVIRUS

La Xina tornarà a expedir passaports per viatjar a l’estranger

La represa, que permetrà els ciutadans xinesos viatjar a l’exterior per turisme o per visitar amics i familiars, serà el 8 de gener

Els viatgers estrangers podran tornar a obtenir visat de trànsit d’entre 24 i 144 hores a certes ciutats del país complint una sèrie de requisits

No s’han presentat mesures per a l’expedició de visats de turista per als estrangers que vulguin viatjar a la Xina

La Xina ha anunciat avui que tornarà a expedir passaports per als ciutadans xinesos que viatgin a l’exterior per turisme o per visitar amics i familiars, a més de reprendre certs visats de trànsit per a viatgers internacionals.

L’Administració Nacional d’Immigració ha especificat en un comunicat que la represa d’aquests procediments a partir del 8 de gener del 2023 optimitzarà les polítiques i mesures de gestió de la immigració del gegant asiàtic.

La publicació de les autoritats migratòries confirma que els residents xinesos podran tornar a gaudir del turisme internacional de manera ordenada a partir del 2023 en acceptar-se i aprovar-se la tramitació de nous passaports per als ciutadans del país.

A més, els residents de la Xina continental es podran beneficiar novament del processament de visats per visitar Hong Kong per turisme i negocis.

Per la seva banda, els viatgers estrangers podran tornar a obtenir visat de trànsit d’entre 24 i 144 hores a certes ciutats del gegant asiàtic complint una sèrie de requisits, fet que suposa un dels primers indicis de tornada a la situació prepandèmica que ha ofert la Xina en els darrers dies.

Entre les mesures presentades per les autoritats migratòries no n’hi ha cap relativa a l’expedició de visats de turista per als estrangers que vulguin viatjar a la Xina.

Sobre aquesta qüestió, el portaveu del ministeri de Relacions Exteriors Wang Wenbin ha afirmat aquest dimarts que la Xina continuarà ajustant “dinàmicament” les polítiques de visats “per a estrangers” d’acord amb la situació pandèmica.

“Busquem brindar comoditat a les persones de diferents països que vulguin venir a la Xina per a diferents propòsits”, ha afegit Wang.

Al novembre, la Xina havia anunciat una reducció de les quarantenes obligatòries a l’arribada al país fins als cinc dies d’aïllament en un hotel designat més tres més al domicili, una rebaixa considerable des dels 21 o fins i tot 28 dies que van arribar a requerir nombroses ciutats en alguns períodes del 2022.

Des que el país va relaxar fa unes setmanes la seva política de covid zero i el coronavirus es propagués entre la població, nombroses veus havien qüestionat la utilitat de les quarantenes per a viatgers internacionals, finalment suprimides a partir del proper 8 de gener.

El govern xinès va assegurar a principis d’aquest mes que es donaven les “condicions” perquè el país ajustés les mesures davant d’una “nova situació” en què el virus provoca menys morts.

La premsa oficial va començar igualment fa unes setmanes a minimitzar el risc de la variant òmicron en nombrosos articles i entrevistes a experts, un gir d’argument que va acompanyar la relaxació d’algunes de les restriccions més severes.

Els canvis van arribar després que el cansament davant les restriccions cristal·litzés en protestes a diverses parts del país després de la mort de deu persones en un edifici d’aparentments confinat a Urumqi (al nord-oest de la Xina), amb consignes com “no vull PCR, vull menjar” o “torneu-me la meva llibertat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS