Salut

CORONAVIRUS

Alemanya no demanarà de moment una prova de covid negativa als viatgers de la Xina

El ministre de Sanitat, Karl Lauerbach, advoca per una estratègia uniforme de la UE i el “monitoreig de variants” als aeroports

Ha afirmat que les proves obligatòries “encara no són necessàries”, ja que les variants actuals del coronavirus són conegudes

Alemanya no demanarà de moment una prova negativa de covid-19 als passatgers procedents de la Xina, ha declarat aquest divendres el ministre de Sanitat, Karl Lauerbach, que ha advocat per una estratègia uniforme de la Unió Europea (UE) i el “monitoreig de variants” als aeroports.

En unes declaracions després de la visita conjunta amb l’alcaldessa-governadora de Berlín, Franziska Giffey, a la clínica pediàtrica de l’hospital universitari berlinès de la Charité, Lauterbach ha afirmat que les proves obligatòries “encara no són necessàries”, ja que les variants actuals del coronavirus són conegudes.

“Sé que a l’Estat espanyol i Itàlia s’han decretat aquestes proves obligatòries”, ha afegit, alhora que ha expressat el seu convenciment de la importància d’una resposta coordinada a nivell europeu si es vol assolir un objectiu comú, qüestió sobre la qual parlarà aquesta tarda amb el seu homòleg francès, ha dit.

No hi ha motius perquè s’estengui el pànic, encara que no es puguin descartar altres variants, “i per poder detectar-les a temps, vigilarem de prop els aeroports d’Europa”, ha assenyalat.

Tot i així, l’estat federat de Baviera ha instat a actuar amb celeritat i el seu ministre de Sanitat, Klaus Holetschek, ha informat que havia escrit Lauterbach perquè inclogui les possibles restriccions d’entrada de viatgers des de la Xina en l’ordre del dia de la reunió de grup federal i dels estats federats sobre la reforma hospitalària el proper 5 de gener.

“L’elevadíssim nombre de noves infeccions pel coronavirus SARS-CoV-2 notificades des de la Xina té en relació amb l’aixecament de les mesures d’aïllament i les restriccions de viatge el perill que sorgeixin noves variants del virus i es propaguin de manera incontrolada” , ha advertit, citat pels mitjans.

Per la seva banda, el portaveu de política sanitària del grup parlamentari dels socialdemòcrates, Christos Pantazis, s’ha va pronunciat a favor que Alemanya imposi proves obligatòries als viatgers procedents de la Xina, en cas necessari, actuant en solitari.

En declaracions a la cadena regional RBB, va considerar que aquests tests són necessaris sobretot per detectar possibles noves variants del virus, però va expressar la seva confiança que s’arribi a un acord uniforme a nivell comunitari.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona