Salut

CORONAVIRUS

El Regne Unit i França també exigiran tests negatius de covid als viatgers de la Xina

Encara no hi ha anunci oficial per part de Londres però la BBC assegura que l’executiu està disposat a anunciar la mesura

Les autoritats franceses l’aplicaran tant en passatgers de vols directes com que facin escala

El Regne Unit i França també exigiran als passatgers procedents de la Xina un resultat negatiu d’una prova de covid-19 després que Pequín hagi anunciat que reobrirà les seves fronteres el proper 8 de gener per primera vegada des del març del 2020 i davant l’increment de les infeccions de coronavirus registrades al gegant asiàtic.

A falta d’un anunci oficial per part del govern de Rishi Sunak, la BBC assegura que l’executiu està disposat a anunciar la introducció del requisit de presentar un resultat negatiu de la prova feta abans de sortir de la Xina.

El ministre de Defensa del Regne Unit, Ben Wallance, ha confirmat que el govern està revisant la conveniència d’introduir restriccions per coronavirus als viatgers provinents de la Xina.

La mesura del govern britànic seria preventiva i temporal, a causa de la manca de confiança en el sistema de vacunes i dades proporcionades per les autoritats xineses, segons apunta el canal de televisió Sky.

Alguns diputats conservadors han demanat recentment a l’executiu que reaccioni amb més contundència davant l’augment dels casos al país asiàtic, malgrat que el president de l’anomenat Comitè conjunt de Vacunació i Immunització del Regne Unit, Andrew Pollard, pensés que és improbable que la imposició de restriccions als viatges pugui frenar l’entrada de variants de covid al Regne Unit.

Per la seva banda, les autoritats franceses exigiran un test negatiu de covid als passatgers que embarquin des de la Xina cap al país europeu, ha assenyalat el govern.

Els viatgers que es desplacin al territori francès, ja sigui en un vol directe o que faci escala, hauran de mostrar un test PCR o d’antígens de menys de 48 hores per poder pujar a l’avió des de la Xina.

En arribar a França, les seves autoritats faran proves als passatgers que vinguin del país asiàtic de manera aleatòria.

En cas de donar positiu, el viatger es comprometrà a aïllar-se. Així mateix, els mostrejos amb infecció de coronavirus seran sotmesos a estudis per comprovar si hi ha noves variants.

L’executiu francès recomana postergar els viatges a la Xina que no siguin indispensables i, en el cas que ho siguin, exhorta els seus ciutadans a tenir les vacunes anticovid al dia i respectar els gestos de distanciament.

Països com els Estats Units, Itàlia, l’Índia, Taiwan, Corea del Sud, Malàisia i el Japó també han disposat noves mesures després que la Xina registrés un augment exponencial dels casos arran de la relaxació de la seva estratègia anticovid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES