Salut

salut

Les obres d’ampliació del bloc quirúrgic del Trueta de Girona ja han començat

Les obres van començar l’octubre de l’any passat i fins ara els treballs s’han centrat en l’enderroc de la zona d’esterilització i una de les àrees de reanimació

L’octubre de l’any passat van començar les obres d’ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital Josep Trueta de Girona. Els treballs consisteixen en la construcció d’un edifici nou i la reforma de l’actual àrea quirúrgica, amb l’objectiu de disposar d’una àrea actualitzada i adaptada a les necessitats actuals. Cal tenir present que l’actual bloc quirúrgic és insuficient i es va construir fa més de 40 anys.

Les obres es desenvolupen per fases per tal de fer possible la simultaneïtat amb l’assistència sanitària i que aquesta es vegi afectada el mínim possible. Ara s’ha iniciat la primera fase que se subdivideix en tres actuacions: d’una banda, l’enderroc de l’àrea d’esterilització que hi havia fins ara i l’adequació d’una esterilització provisional nova; la intervenció a una de les dues àrees de reanimació (la més antiga), així com la zona de secretaria, despatxos mèdics i àrees de treball i formació.

Els treballs iniciats fins ara s’han centrat en l’habilitació d’una nova zona d’Esterilització que s’utilitza de manera provisional mentre es fa la renovació de l’àrea vella. S’ha enderrocat l’antiga esterilització i s’han iniciat els treballs per acollir de nou el servei a la mateixa àrea.

També s’ha enderrocat una de les àrees de reanimació i properament s’actuarà en alguns dels despatxos mèdics, àrees de treball i sales d’informació, a més de la zona de secretaria. El tancament d’aquests espais per poder-hi fer els treballs, ha comportat la seva reubicació en altres zones de l’Hospital. Així, la secretaria, on es fa l’admissió dels pacients que han de ser operats, ara mateix està reubicada a la primera planta del centre.

Aquests treballs, sobretot els d’enderroc, són sorollosos i, tenint en compte que es tracta d’un edifici hospitalari, s’ha de coordinar per tal que aquests afectin el menys possible al desenvolupament de l’activitat assistencial i al descans dels pacients. Des de l’Hospital es vol donar les gràcies als professionals i als usuaris per la seva col·laboració i comprensió.

També s’han iniciat actuacions prèvies a la construcció de l’edifici nou, que disposarà de 4.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes. A la tercera planta d’aquest edifici es faran sis quiròfans nous i es connectarà amb l’àrea quirúrgica actual. En aquest moment s’estan iniciant els treballs de fonamentació del nou bloc i s’estan fent els estudis necessaris per poder realitzar el desplaçament de les canonades de serveis.

Els treballs d’obra del projecte d’ampliació del bloc quirúrgic es va adjudicar el passat mes de juliol –en un segon procés de licitació- a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Acciona Construcción SA i Copcisa SA, per valor de més de 14,6 milions d’euros (IVA inclòs). El projecte adjudicat inclou també l’ampliació de l’Hospital de dia oncohematològic, que incorporarà 15 punts assistencials més amb les corresponents àrees de suport.

Aquesta ampliació permetrà augmentar la capacitat de resposta del Bloc Quirúrgic actual, i es disposarà de quiròfans més actualitzats tecnològicament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona
Societat

El servei d’atenció a víctimes de violència masclista de l’Eixample obrirà el 2026

Barcelona
societat

Retencions intermitents a l’AP7 per l’operació sortida

barcelona
societat

Optimisme a la recta final de la temporada a les estacions d’esquí

Rialp
FIGUERES

Es duplica en 6 anys el nombre de diagnòstics d’AOS severa a l’Alt Empordà

FIGUERES