Salut

En marxa les obres del bloc quirúrgic de l’hospital Trueta

Se centren en tasques d’enderroc i en l’habilitació d’espais per instal·lar-hi provisionalment els serveis afectats

En marxa les obres d’ampliació del bloc quirúrgic de l’hospital Trueta de Girona. Fins ara, els treballs, que van començar a principis d’octubre s’han centrat en l’enderroc de la zona d’esterilització i una de les àrees de reanimació i en l’habilitació de nous espais per instal·lar-hi de manera provisional els serveis afectats. Les obres, que es fan per fases per poder-les compaginar amb l’assistència sanitària, consisteixen en la construcció d’un edifici nou i la reforma de l’àrea quirúrgica actual. Un cop enllestides, el Trueta tindrà una àrea adaptada a les necessitats actuals i disposarà de sis sales d’operacions noves. El bloc quirúrgic actual es va construir fa més de 40 anys i és “insuficient”.

Segons informa l’hospital en un comunicat, aquests treballs, sobretot els d’enderroc, són sorollosos i, tenint en compte que es tracta d’un edifici hospitalari, es coordinen perquè afectin tan poc com es pugui el desenvolupament de l’activitat assistencial i el descans dels pacients. El Trueta agraeix tant a pacients com a professionals la “col·laboració i comprensió”. També han començat actuacions prèvies a la construcció de l’edifici nou, que disposarà de 4.000 metres quadrats distribuïts en tres plantes. A la tercera planta es faran sis sales d’operacions noves i es connectarà amb l’àrea quirúrgica actual. L’àrea quirúrgica del Trueta ocupa actualment la segona planta de l’edifici principal i consta d’onze sales d’operacions: nou per a cirurgia programada i dues per a cirurgia d’urgències. En aquest moment es fan treballs de fonamentació del nou bloc i els estudis necessaris per poder realitzar el desplaçament de les canonades de serveis.

Els treballs d’obra es van adjudicar al juliol –en un segon procés de licitació– a la Unió Temporal d’Empreses (UTE) Acciona Construcción SA i Copcisa SA, per valor de més de 14,6 milions d’euros. El projecte inclou l’ampliació de l’hospital de dia oncohematològic, que incorporarà 15 punts assistencials més amb les corresponents àrees de suport. L’ampliació permetrà augmentar la capacitat de resposta del bloc quirúrgic actual i es disposarà de sales més actualitzades tecnològicament.

LA XIFRA

14,6
milions d’euros
és el valor de les obres d’ampliació del bloc quirúrgic adjudicades el mes de juliol.

LA XIFRA

16
sales d’operacions
preveu el projecte. S’afegirien sis sales noves a les onze actuals.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona
CAMPRODON

S’estrena una guia turística que utilitza la Intel·ligència Artificial

CAMPRODON
VENTALLÓ

Les últimes pluges garanteixen els ferratges als pagesos gironins

VENTALLÓ
TURISME ESPORTIU

El MICFootball2024 genera fins a 33.000 pernoctacions aquesta Setmana Santa

GIRONA

Pressió per un cos perfecte

Barcelona
Èlia Soriano
Directora de l’Institut Català de la Dona (ICD)

“Totes hem patit allò de «No soc prou prima», «No soc prou alta»”

barcelona
Isabel Muntané
Coordinadora del Màster de Gènere i Comunicació de la UAB

“Hi ha pressió estètica als dibuixos animats, a les sèries...”

barcelona

Catalunya, més laica que mai

Barcelona
comerç

Torna la fira artesana Fet al Born

Barcelona