Salut

L’hàbit de fumar a la rodalia de les escoles d’Olot persisteix

Un estudi encarregat per l’Ajuntament detecta nicotina ambiental, a més de moltes burilles, a l’exterior de quatre centres

Un estudi fet a la rodalia de sis escoles d’Olot ha constatat que, malgrat les campanyes de sensibilització i la senyalització “Entorn sense fum”, segueix havent-hi gent que hi fuma. En quatre casos, s’ha detectat la presència de nicotina ambiental.

La recerca l’han fet tècnics de l’Agència de Salut Pública de Catalunya i del Consorci de Medi Ambient i Salut Pública de la Garrotxa, Sigma, gràcies a una Beca de la Societat Catalana d’Atenció i Tractament del Consum de Tabac (SCATT). L’avaluació -han explicat a l’Ajuntament, ens que l’havia encarregat- s’ha fet durant els 15 minuts anteriors i els 15 minuts posteriors a les sortides dels alumnes i ha consistit en la recollida de mostres d’aire i dades fruit de l’observació directa, com ara el nombre de persones fumant, l’olor a tabac o el nombre de burilles al terra. També s’han fet enquestes al personal del centre, les famílies i els alumnes de 6è dels centres.

Segons les dades recollides, un 8% de les persones que esperaven estaven fumant, però en el moment concret de la sortida de la mainada només n’eren un 1 %. Pel que fa a l’olor a tabac, se’n detectà en algun dels controls a tots els centres, excepte en un, i quant a la presència de burilles, n’hi havia a l’entorn de tots els centres educatius (fins a 122, en el cas més extrem). D’altra banda, un 68 % dels alumnes enquestats asseguraven haver vist persones tirant burilles al terra.

L’estudi forma part del programa Entorn sense fum que des de fa anys l’Ajuntament té desplegat a totes les escoles d’Olot. Arran d’aquestes dades, l’equip de govern ha anunciat noves campanyes de sensibilització, en el marc de les decisions que prem la comissió Garrotxa sense fum.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

sanitat

Els hospitals també gestionaran baixes i altes per cirurgia ambulatòria i parts

barcelona
Infraestructures i Serveis

Aposten per desdoblar una línia de mercaderies Saragossa-Tarragona amb estació a Lleida

Lleida
GIRONA

Detecten 555 casos de càncer de còlon en 10 anys amb el cribratge

GIRONA
Societat

Entitats i plataformes es manifesten contra la planta de Lotte

Mont-roig del camp
Societat

Els pastissers preveuen vendre unes 800.000 mones de Pasqua

Barcelona
canvi climàtic

El desglaç polar per la crisi climàtica alenteix la rotació terrestre

barcelona
societat

Rebaixen la condemna a l’exalcalde de Torredembarra pel cas de les guinguetes

Torredembarra
SALT

Un estudi de l'IDIBGI i l'ICO identifica un inhibidor d’una proteïna clau en el procés de la metàstasi

SALT
Societat

Els sindicats de presons convoquen vagues el 26 d’abril i 11 de maig

Barcelona