Salut

El Trueta adquireix un segon robot que permetrà incrementar el nombre i la cartera de serveis

L’hospital Trueta ha incorporat un segon robot per fer determinats tipus de serveis després que fa cinc anys ja n’adquirís un. Amb el segon aparell, l’hospital podrà incrementar el volum i la cartera de serveis de cirurgies, com ara, que a partir d’octubre l’especialitat de cirurgia toràcica comenci a operar alguns càncers de pulmó i de mediastí per robòtica. Des que es va començar la cirurgia robòtica, fa cinc anys, s’han realitzat per aquest abordatge més de mil operacions. El servei que més intervencions ha fet per robòtica és el de cirurgia, que hi ha realitzat la meitat de les operacions.

El fet de disposar d’un segon aparell permetrà que els serveis que fins ara ja operaven amb robòtica puguin fer més operacions, de manera que també se’n beneficiaran més pacients. Les especialitats que operen amb el robot actualment són urologia, ginecologia, otorrinolaringologia i cirurgia, principalment cirurgia oncològica, però també és l’abordatge escollit per a la cirurgia de l’obesitat o bariàtrica. Per exemple, amb el nou robot, el Servei d’Urologia podrà fer per robòtica algun procediment més dels que fins ara s’hi feien. Aquest serà el cas de la cirurgia parcial de ronyó per tumor renal, que guanyarà en precisió i suposarà menys riscos per al pacient que l’abordatge convencional. També serà el cas de la cirurgia de bufeta (cistectomia), en la qual fins ara s’extirpava la bufeta amb laparoscòpia i se’n feia la reconstrucció amb l’intestí a través de cirurgia oberta. Amb l’arribada d’aquest segon equipament, s’hi podrà realitzar tot el procediment.

L’Hospital Trueta va començar a operar amb robòtica el 10 d’abril de 2018. La cirurgia robòtica aporta grans avantatges en termes de precisió: augmenta el control i redueix el sagnat i la necessitat de transfusions. Amb el robot és més fàcil l’accés a anatomies complicades, permet una excel·lent visualització dels punts de referència anatòmics i s’elimina la tremolor fisiològica o els moviments involuntaris dels cirurgians, així com el cansament postural després de llargues hores d’intervenció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Joan Ramon Laporte
Catedràtic de farmacologia

“Cal rigor en l’avaluació dels medicaments, ara és un frau”

Barcelona
BADALONA

“Si tanquen, tornarem a viure al carrer”

BADALONA

Una vila suspesa en el temps

Roses
La monarquia

Felip VI ‘el covard’?

Olot

Auditories energètiques gratuïtes per als comerços

Olot
PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró