Salut

Les infermeres reclamen a l’Estat que els aboni les pagues extres de 13 anys

SATSE denuncia davant del Defensor del Poble que des del 2010, amb les retallades per la crisi, cada professional ha perdut fins a 7.500 euros

El Sindicat d’Infermeria, Satse, ha denunciat davant el Defensor del Poble, àngel Gabilondo, l’impagament de la quantitat total de les pagues extraordinàries des del 2010 fruit de les retallades del govern espanyol arran de les retallades aplicades per la crisi. En un comunicat el sindicat considera que es tracta d’una “injusta i discriminatòria” realitat laboral i demana a l’executiu que solucioni aquest problema que ha provocat que les infermeres, fisioterapeutes i altres professionals de la sanitat pública “hagi perdut fins a un total de 7.500 euros”.

En l’escrit el sindicat recorda que la retallada es va concebre com una mesura “extraordinària” per la complexa situació econòmica, però que aquesta rebaixa del 27% de la quantitat de les pagues extraordinàries suposa una lesió dels seus drets individuals” i una “vulneració del principi de conservació de les retribucions consolidades dels treballadors”.

Pera quest motiu insten a Gabilondo a fer pressió perquè el govern de Sánchez possibiliti la recuperació de l’abonament íntegre de les pagues i que, amb caràcter extraordinari, alliberi una partida pressupostària per a possibilitar en un termini màxim de dos anys la recuperació d’aquests 7.500 euros.

El sindicat ja va enviar cartes al president del govern espanyol, Pedro Sanchez; a la ministra d’Hisenda i Funció Pública, María Jesús Montero; a la resta de partits polítics, a més de presentar una proposició no de llei (PNL) als grups perquè aquest assumpte s’abordi al Congrés dels Diputats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes noranta persones participen a la Lectura de Josep Pla

palafrugell

Mollet i Granollers s’oposen a la centralització dels jutjats

Granollers
societat

Més d’un centenar de parades omplen la Rambla en un Sant Jordi marcat pel vent

figueres
estat espanyol

Aproven un pla per indemnitzar les víctimes d’abusos a l’església

barcelona

Els hospitals també s’aboquen a celebrar Sant Jordi

Barcelona
societat

Els alumnes omplen el passeig Ciutat de Girona de Salt per Sant Jordi

salt

L’Expocasió Girona tindrà més de 800 vehicles exposats

fornells de la selva
PORQUERES

Jordi Mach i Helena Morfulleda guanyen els primers Premis VIDRESIF

PORQUERES

S’atorga el Premi de Recerca Vila de Palamós 2023-2024

palamós