Salut

La UdG participa a un projecte per millorar la nutrició dels prematurs

El projecte canviarà el paradigma de l’atenció i la nutrició del nounat prematur a través d’un Assessor Clínic Nutricional

La Universitat de Girona participa a un projecte internacional per millorar la nutrició personalitzada dels nadons prematurs ingressats a la UCI. L’objectiu principal de Prometeus és proporcionar un marc per a una nutrició personalitzada orientada al cervell per a nadons prematurs. Es tracta d’”alimentar” el cervell a partir del seguiment en temps real del flux sanguini cerebral, l’oxigenació i els subministraments metabòlics cerebrals. “El projecte Prometeus obrirà la porta a una nova era digital de gestió de les cures intensives neonatals”, afirma la coordinadora del projecte, Sabrine Brigadoi. Segons ella, suposarà una reducció significativa del nombre de nadons prematurs que desenvolupen dèficits cognitius, motors o sensorials al llarg dels anys. Concretament, es preveu disminuir en un 80 % el nombre d’infants nascuts de manera prematura que necessiten suport escolar. Això significa passar de 125.000 a 25.000 persones cada any a Europa.

En aquest context, el projecte elaborarà un model que permetrà individualitzar la nutrició del cervell en funció de la “salut cerebral” de cada nadó, a partir de les dades generades per dos nous sistemes de detecció metabòlica que funcionen de manera mínimament invasiva. Al mateix temps, es desenvoluparà una interfície pensada per a les famílies dels nadons, mentre duri l’estada a la UCI.

La Universitat de Girona participa en el projecte amb el desenvolupament de l’Assessor Clínic Nutricional, el mòdul responsable de calcular la ingesta necessària en temps real. “Amb el projecte Prometeus, en el futur, la nutrició parenteral del neonat serà automatitzada i ajustada en temps real d’acord amb les necessitats d’oxigenació del cervell del neonat”, assegura el responsable de la investigació de la UdG, Josep Vehí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES