Salut

Estats Units

L’FDA aprova els estudis en humans dels implants cerebrals d’Elon Musk

L’agència del medicament dels EUA havia expressat la seva preocupació pel possible sobreescalfament dels xips de Neuralink

El fundador de Tesla ja va pronosticar al desembre que els assajos començarien en sis mesos

L’agència del medicament dels Estats Units d’Amèrica (EUA) ha aprovat que Neuralink, la companyia de dispositius mèdics propietat d’Elon Musk, iniciï els estudis en pacients humans dels seus implants cerebrals.

“Estem encantats d’anunciar que hem rebut l’autorització de l’FDA (Foods and Drugs Administration) per llançar el nostre primer estudi clínic en humans”, ha escrit l’empresa a Twitter, la xarxa social que també és de Musk. “És un primer pas important que un dia permetrà que la nostra tecnologia ajudi moltes persones”, subratlla el missatge.

El fundador de Tesla i SpaceX ja es va mostrar confiat el passat desembre que Neuralink estaria a punt per realitzar implants en éssers humans en un termini de sis mesos. El magnat va explicar aleshores que l’FDA havia expressat la seva preocupació pel possible escalfament de l’implant i la fuita d’elements químics cap a la massa cerebral. L’empresa ha destacat avui que l’aprovació de l’agència reguladora nord-americana “és el resultat d’un treball increïble de l’equip de Neuralink en estreta col·laboració amb l’FDA”.

Restablir funcions cerebrals malmeses

Diverses iniciatives desenvolupen dispositius per connectar el cervell a ordinadors, per intentar tractar trastorns cerebrals, superar lesions al cervell i altres aplicacions.

L’implant de Neuralink intenta llegir l’activitat cerebral per transmetre ordres que restableixin funcions malmeses, per exemple, per un infart cerebral o una esclerosi lateral amiotròfica. Fins ara aquest tipus de dispositius han treballat en una mateixa direcció, des del cervell cap a l’exterior, normalment cap a un ordinador que processa les senyals. El projecte de Neuralink aspira a poder traslladar també informació en sentit contrari, cap al cervell.

La companyia d’Elon Musk treballa en dos tipus d’implant, un per restaurar la visió fins i tot en persones que no n’han tingut mai i un altre per restablir les funcions corporals bàsiques en persones que pateixen paràlisi per lesions a la medul·la espinal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

L’Ajuntament amplia la recollida de brossa porta a porta a l’illa central

Gavà
societat

Mollerussa recupera el servei d’Internet i telefonia mòbil

MOLLERUSSA

Nous mentors pels pacients amb una malaltia renal crònica

girona
medi ambient

Espai protegit pel corriol petit a la platja de les Botigues de Sitges

SITGES
societat

Els Mossos reforcen l’Horta de Lleida amb agents de paisà

LLEIDA
Consol Aroca
Secretària de Dones pel Futur

“Teníem clar que aquelles torres s’havien de salvar”

SANT ADRIÀ DE BESÒS
Pepi Astor
Va treballar a les Tres Xemeneies

“Miro el petjapapers i em venen tots els records”

BARCELONA

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs