Salut

L’hospital crea una consulta especialitzada en el control de l’asma greu

L’abordatge multidisciplinar pretén millorar la precisió del diagnòstic i la coordinació mèdica

L’hospital de Viladecans ha posat en marxa una consulta especialitzada en el control de l’asma greu que pretén millorar la precisió del diagnòstic, l’atenció a les malalties associades i la coordinació entre els equips de l’hospital i els d’atenció primària. Durant el primer any de funcionament, més de 100 pacients s’han visitat en aquest servei monogràfic, i, segons fonts hospitalàries, la resposta al tractament prescrit pel servei de pneumologia ha estat molt positiva.

El pneumòleg Juan Antonio Lloret, responsable del projecte, destaca la importància de controlar l’asma greu mitjançant la millora dels símptomes, com ofec o tos, i la rebaixa de la necessitat dels inhaladors de rescat. I, sobretot, d’evitar atacs aguts que requereixin d’assistència mèdica. “És bàsic tenir un diagnòstic precís el més aviat possible, donat que d’això depèn l’eficàcia dels tractaments”, assegura Dolores Pérez, infermera especialitzada en malalt respiratori crònic del servei de pneumologia. La consulta a la consulta especialitzada és un procés assistencial que es realitza en un sol dia.

El servei de pneumologia també alerta que existeix una creixent percepció entre la ciutadania que és una patologia menys greu. “Masses vegades els pacients s’acostumen a l’ofec i, de vegades, després és massa tard”, adverteix Pérez. Els especialistes insisteixen en que cal complir el tractament prescrit pels metges, ja que es calcula que un 50% de pacients no ho fa. A més, es recomana seguir uns hàbits de vida compatibles amb l’asma greu com no fumar, evitar exposicions ambientals tòxiques i la inhalació d’al·lergens.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unes 16.000 persones visiten el festival Palamós Terra de Mar

palamós

La 3a Oncotriatló recapta 8.500 euros pels malalts de càncer

llançà
educació

La UAB crea una càtedra per a la salut dels professionals sanitaris

Cerdanyola del Vallès

El Girovi tanca l’edició rècord amb més de tres-centes mostres de vins

girona
Tecnologia

Barcelona obre una oficina per recrear memòries amb intel·ligència artificial

Barcelona

15 colles locals participaran al 62è Carroussel Costa Brava

palafrugell

‘Pájaros’ i ‘El fred que crema’ s’imposen al primer festival de cinema

blanes

La polèmica ‘invasió’ de la fórmula 1 a Barcelona

Barcelona

Un gran memorial a cel obert

Portbou