Salut

GIRONA

L’IAS incorpora la nova promoció de residents

L’Institut d’Assistència Sanitària (IAS) ha dut a terme aquest migdia la benvinguda oficial a la nova promoció de residents que s’han incorporat aquest any a la institució. S’han integrat a l’IAS 23 residents: dues llevadores, quatre residents de psiquiatria d’adults i un de psiquiatria infantil i d’adolescència, tres residents de psicologia clínica, tres infermeres residents en salut mental, sis residents de medicina familiar i comunitària i tres d’infermeria d’aquesta especialitat que faran la rotació a l’Hospital Santa Caterina. En l’àmbit de l’atenció primària de l’IAS, també s’ha incorporat un resident a l’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva.

En l’acte de benvinguda, conduït per la cap d’Estudis de l’IAS, Cristina Gisbert, hi han participat les diferents direccions assistencials i tutors: el director mèdic de l’Hospital Santa Caterina, Esteban Gaitán; Claudi Camps, director assistencial de Salut Mental i Addiccions; Margarita de Castro, adjunta a la direcció de Salut Mental; Àngela Vilà, adjunta a la direcció infermera d’Atenció Especialitzada, i els tutors dels residents de família i de les llevadores, Isabel Bermejo i Montserrat Jordana, respectivament. Els membres de la taula han destacat la importància dels valors en la pràctica clínica. “Com a professionals ens hem d’esforçar a entendre el ser humà. Els pacients no són símptomes, sinó persones amb una malaltia”, ha subratllat la cap d’Estudis.

Durant l’acte també s’ha dut a terme el comiat dels residents que han acabat la seva especialitat aquest curs. Els veterans han dedicat unes paraules als nouvinguts i han posat de relleu “aquesta nova etapa tant a títol personal com professional”. També han destacat l’acompanyament i qualitat docent. Per acabar han projectat uns vídeos dedicats a les noves promocions.

Unitats docents multiprofessionals acreditades

L’IAS disposa de dues unitats docents Multiprofessionals per a la formació d’especialistes i col·labora amb universitats catalanes, especialment amb la Universitat de Girona, centres d’ensenyament i entitats de recerca d’arreu de Catalunya. L’IAS està acreditat per part del Ministeri de Sanitat i Política Social com a Unitat Docent Multiprofessional de Salut Mental i Unitat Docent Multiprofessional d’Obstetrícia i Ginecologia. L’any 1996, la Xarxa de Salut Mental va ser acreditada pel Ministeri d’Educació i Ciència per a la formació d’especialitats en Psiquiatria, l’any 1998 per a la formació de Psicòlegs Clínics i l’any 2000, per a la formació en Infermeria en Salut Mental. El 2020, l’equip d’atenció primària de Cassà de la Selva, gestionat per l’IAS, també va rebre l’acreditació com a centre docent per a la formació de MIR en medicina familiar i comunitària, que depèn de la Unitat Docent de l’ICS Girona. Aquest any 2024, la Unitat Docent de Salut Mental és acreditada per a la formació especialitzada en Psiquiatria Infantil i de l’Adolescència.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

VILOBÍ D’ONYAR

L’Aeroport de Girona amplia els lavabos de la zona No Schengen

VILOBÍ D’ONYAR
SOCIETAT

Les sirenes de risc químic s’activen “correctament” al Baix Llobregat, el Barcelonès i els vallesos

Barcelona
CASTELLÓ D’EMPÚRIES

Aixequen 13 actes en inspeccions a establiments d’Empuriabrava

CASTELLÓ D’EMPÚRIES
Urbanisme

La Paeria impulsa tres projectes d’habitatge pels joves al centre històric

Lleida
SALT

L’Ajuntament contracta 25 persones a través de dos plans d’ocupació

SALT
gastronomia

Nova edició de la Fira del VI DO Tarragona

TARRAGONA
SOCIETAT

Els síndics recorden que l’empadronament sense domicili fix s’ha de resoldre en tres mesos

Barcelona
LLORET DE MAR

Concentració per reclamar l’obertura del camí de ronda a Can Juncadella

LLORET DE MAR
LA JONQUERA / ROSES

La Guàrdia Civil intervé més de 6.900 peces de roba falsificada

la jonquera / roses