Salut

GIRONA

Revisions oftalmològiques per a 36 nens en situació de vulnerabilitat

L’Hospital Clínic de Barcelona ha fet 36 revisions oftalmològiques a nens de les comarques de Girona en situació de vulnerabilitat a través de la campanya #Invulnerables amb visió, impulsada pel programa CaixaProinfància de la Fundació La Caixa, Sor Lucía Caram i Natural Optics Group. Aquesta campanya va néixer el 2018 amb l’objectiu de vetllar per la salut visual dels nens, garantir el seu benestar integral i el seu desenvolupament cognitiu. Des de llavors s’han realitzat vuit jornades de revisions oftalmològiques a diferents centres de referència de Catalunya, amb el suport del Consell de Col·legis de Metges de Catalunya i una suma de voluntats públiques i privades.

La jornada va tenir lloc divendres passar a l’Hospital Clínic de Barcelona. Entre d’altres nens d’arreu de Catalunya, hi van prendre part 20 infants de Ripoll i Sant Joan de les Abadesses i 16 més de Figueres. L’equip encarregat de la revisió va estar encapçalat Dr. Bernardo Sánchez-Dalmau i format per nou especialistes en oftalmologia i onze optometristes. Després de la revisió, l’equip de Natural Optics Group va facilitar ulleres als menors que les necessiten, que van poder escollir entre cinquanta models.

La Fundació del Convent de Santa Clara i l’Espai Francesc d’Assís, que col·laboren amb el programa CaixaProinfància de la Fundació ”la Caixa” en el projecte #Invulnerables, també van participar en l’esdeveniment amb cinc voluntaris que van acompanyar els nens i les seves famílies a la revisió. Voluntariat CaixaBank també va col·laborar en aquesta acció amb divuit voluntaris que van donar suport durant la jornada.

El servei d’oftalmologia del Clínic recorda que la visió es desenvolupa durant els primers 6-7 anys de vida, i per això recomana que els nens i nenes tinguin una avaluació de la seva visió quan entren a l’escola, al voltant dels quatre anys i repetir el control una vegada a l’any. Independentment de si presenta símptomes o no, és important fer la revisió, perquè si un infant mai ha vist bé, no sap distingir si el que veu és normal o no, i per tant tampoc ho dirà.

El programa #Invulnerables es va posar en marxa fa set anys i ha atès gairebé 1.368 famílies i un total de 2.606 infants.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

BANYOLES

Queda desert el concurs públic de la barca “Tirona” a l’estany

Banyoles

Masquef escenifica el seu full de ruta de Figueres fins al 2030

figueres

Una figuerenca guanya el IX Premi de Recerca en Memòria Democràtica

figueres

24 joves del Baix Empordà , becats per la Fundació Impulsa per cursar FP

la bisbal d’empordà

Les estacions de Bordis, Sant Jordi Desvalls i Camallera, més accessibles

bordils
Medi ambient

Formaran voluntaris per preservar la tortuga careta al Garraf i el Baix Penedès

Sitges

Maçanet impulsa la creació del nou polígon de Fontanilles

maçanet de la selva
medi ambient

Els 27 donen llum verda definitiva a la Llei de Restauració de la Natura

barcelona
Medi Ambient

Prop de 800 al·legacions contra la planta de biogàs de la Sentiu de Sió, a la Noguera

Balaguer