Salut

SALUT

Vall d’Hebron tancarà el 24% dels seus llits durant el juliol, l’agost i el setembre per falta de pressupost

Habitualment reduïa el 16% dels llits d’hospitalització només a l’agost

L’Hospital Vall d’Hebron tancarà el 24% del seus llits d’hospitalització durant els tres mesos de l’estiu, el juliol, l’agost i el setembre, segons ha pogut confirmar l’ACN. L’hospital reduirà la seva activitat per falta de pressupost. Habitualment Vall d’Hebron ja tancava part dels llits a l’estiu, però eren el 16% i només el mes d’agost. Enguany es tancaran 272 llits. L’Hospital Vall d’Hebron té un pressupost per al 2024 d’uns 980 milions d’euros, uns 20 més que l’any passat. Tot i aquest augment, el gerent de l’hospital, Albert Salazar, ja va admetre al març que per complir-lo haurien de fer “un esforç de gestió en la despesa ordinària”, que xifren en uns 33 milions. L’esforç ve determinat per l’anul·lació del sobrecost de la covid, l’increment de la plantilla el 2023 i la redistribució de professionals al territori que vol fer Salut. El conseller Manel Balcells ja va demanar als grans hospitals de Barcelona un “ajust de gestió” per “equilibrar” les noves contractacions als centres catalans.

Fonts de l’hospital expliquen que aquest increment en el nombre de llits tancats aquest any forma part del conjunt de mesures del centre per poder complir el pressupost.

De fet, a l’abril Vall d’Hebron ja va comunicar a la plantilla que no renovaria el contracte de 200 professionals eventuals del període d’hivern que s’havien prorrogat durant la pandèmia, ja que no comptava amb els fons vinculats a la covid-19.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia