Salut

SALUT

Castelldefels inicia les obres del tercer CAP

La construcció té un cost de 4,5 milions i es preveu que estigui enllestit el 2026

Les obres de construcció del tercer CAP de Castelldefels, ubicat a l’avinguda Lluís Companys, 18, amb Doctor Trueta, començaran la propera setmana. Els primers treballs consistiran en el condicionament del terreny i l’enderroc de tanques perimetrals, segons informen fonts de l’Ajuntament. L’equipament s’aixecarà en uns terrenys cedits per l’Ajuntament a l’INCASÒL i l’obra té un termini d’execució aproximat de 18 mesos i un pressupost de més de 4,5 milions d’euros, sense IVA. Si es compleixen els terminis, hauria d’entrar en funcionament l’any 2026.

Segons la planificació aprovada, un cop finalitzin els treballs previs, durant el mes de juliol, es farà la neteja i desbrossament del terreny amb la retirada de la capa vegetal de terres i els treballs de control de plagues. Fins a l’agost es realitzaran treballs d’excavació pel rebaix del terreny que requereix la implantació de l’edifici. Les noves instal·lacions suposen la creació d’una Àrea Bàsica de Salut (ABS) nova que ha de permetre rebaixar el nombre de pacients que son atesos actualment als dos centres d’atenció actuals (El Castell i Can Bou) i ha de donar resposta al creixement poblacional del nostre municipi.

L’edifici tindrà una superfície de 3.752 metres quadrats, comptant tots els serveis adscrits. El conjunt de l’actuació té un valor estimat de 7,8 milions d’euros a través d’un contracte dividit en dues parts: obres arquitectòniques (un màxim de 4,6 milions) i instal·lacions necessàries (3,2 milions d’euros, pendents d’adjudicar encara). El nou CAP de la ciutat oferirà servei d’atenció primària, de rehabilitació, salut mental i salut mental infantil i juvenil. El Servei d’Atenció Primària diferenciarà l’Àrea assistencial de medicina de família (ciutadania major de 15 anys dels barris de Can Roca, Montemar, Muntanyeta i part del barri Centre) i l’Àrea assistencial d’atenció pediàtrica (usuaris de 0 a 14 anys de la ciutat).

En la part de rehabilitació, l’equipament comptarà amb un gimnàs i oferirà diversos tractaments (electroteràpia, hidroteràpia, fisioteràpia de sòl pèlvic, etc). En matèria de salut mental, es donarà el servei a la ciutadania de més de 18 anys i comptarà també amb un servei de salut mental infantil-juvenil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Societat

Cremen una bandera LGTBI penjada en un forn de Trinitat Vella

Barcelona
Societat

Lleida declara en ruïna imminent les dues naus cremades la revetlla de Sant Joan

Lleida
EDUCACIÓ

Conflicte entre docents i direcció a l’institut El Til·ler de les Franqueses

Les Franqueses del Vallès
Urbanisme

Tall de carrils a la ronda de Dalt per la cobertura d’un nou tram

Barcelona

Prop de 200 nens i nenes participen en les activitats de CaixaProinfància

GIRONA
MEDI AMBIENT

L’Energètica farà la primera compra de projectes renovables

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

El Govern autoritza ampliar a 50 anys la delegació de la gestió del Port Olímpic a l’Ajuntament

Barcelona
INFRAESTRUCTURES

L’electrificació de la terminal de creuers MSC de Barcelona costarà 14,5 milions

Barcelona

Adjudiquen per subhasta 4.518 tones de fusta dels boscos del Ripollès

RIPOLL