Salut

BAIX EBRE

Reclamen menys gestors de la sanitat i més personal als CAP i el Verge de la Cinta

Més de 200 persones es manifesten a Tortosa contra les retallades

Les juntes de personal es reuniran amb el responsable de Salut a l'Ebre

Més de 200 persones es van manifestar ahir al migdia a Tortosa contra les retallades als centres d'assistència primària de les Terres de l'Ebre i a l'hospital Verge de la Cinta. No a les retallades i Terres de l'Ebre, sanitat pública, ni un pas enrere, eren els lemes de les pancartes de la protesta que va començar a l'hospital i es va dirigir als serveis territorials de Salut, on les juntes de personal de primària i de l'hospital tenien previst entregar un manifest al director dels serveis territorials, Albert Gómez. Un manifest que no li van poder lliurar personalment perquè van trobar els serveis territorials tancats (eren les 3 de la tarda tocades). “Tothom sabia que fèiem la manifestació, però es veu que als serveis territorials no se n'havien assabentat”, va manifestar la delegada de CATAC i membre de la junta de personal del Verge de la Cinta, Cinta Sarroca. És per això que els participants en la protesta van acordar allà mateix demanar una reunió amb el responsable de Salut a l'Ebre, tot i que li van deixar el paper amb el manifest escrit sota la porta. “A les Terres de l'Ebre se'ns aplica la retallada igual que a la resta de Catalunya, però aquí no vam créixer igual que la resta”, diu el manifest, que també reclama “menys gestors”.

Les juntes de personal d'atenció primària i de l'hospital rebutgen el tancament de llits a l'hospital i la reducció horària de l'atenció continuada als CAP de Xerta, Móra la Nova, Sant Jaume d'Enveja, l'Aldea i el Temple, com també la retallada de personal. Al Verge de la Cinta hi ha tancats 74 llits i 4 sales d'operacions i s'han suprimit les consultes externes a la tarda.

Els professionals de la sanitat avancen que hi haurà més mobilitzacions a les Terres de l'Ebre contra les retallades del govern al sistema sanitari. “Sortirem al carrer tantes vegades com calgui”, va dir Sarroca. La protesta d'ahir també va tenir el suport de la Plataforma per la Salut de les Terres de l'Ebre, creada per professionals sanitaris i oberta a tots els usuaris per defensar la sanitat pública.

LA XIFRA

74
llits
dels 235 que hi ha a l'hospital Verge de la Cinta estan tancats des del mes de juliol passat.

Els treballadors de l'ICS del Camp es manifestaran

Els treballadors de l'Institut Català de la Salut (ICS) del Camp de Tarragona van decidir, en l'assemblea celebrada el dilluns passat al vespre a Tarragona, concentrar-se en protesta davant de la seu de l'ICS a Barcelona per expressar el seu rebuig a les mesures de retallada pressupostària. D'aquesta manera, el personal dels CAP s'afegirà a una concentració en què també està previst que hi participin treballadors d'altres punts de Catalunya i que es desenvoluparà durant la reunió que els representants dels treballadors mantindran amb la gerència de l'ICS. “Es vol pressionar perquè no hi hagi cap sindicat que es faci enrere i accepti la proposta de Salut”, va detallar ahir la presidenta de la junta de personal al Camp de Tarragona, Gemma Ortega. Els treballadors també reclamen al conseller de Salut, Boi Ruiz, que dimiteixi, ja que consideren que ha “malversat” diners públics.

Per la seva banda, el diputat al Parlament pel PSC, Josep Maria Sabaté, ha presentat una pregunta al govern perquè concreti si es produiran acomiadaments a l'ICS a Tarragona

a.p.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Diagnòstic mèdic al català

Barcelona

Un nou barri que aspira a ser un referent internacional

Sant Adrià de Besòs
Societat

Busquen sostre per als usuaris de l’alberg que tanca a Badalona

Badalona
Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau
Societat

Dilluns s’inicia l’enderroc del Gimnàs Sant Pau

barcelona
Moda

El món mira la moda nupcial que s’exhibeix a Barcelona

Barcelona

Banc Sabadell celebra la setzena edició dels Aces Solidaris

gastronomia

Cap de setmana de festival gastronòmic al Moll de la Fusta

Barcelona
cultura

L’Ajuntament de Vic introduirà clàusules lingüístiques en els contractes públics

vic
Iran

La Policia de la Moral torna a detenir dones per no portar el vel islàmic

Barcelona