Salut

Llevadores atenen via internet dones que han donat a llum

La iniciativa, que es va posar en marxa fa quatre anys de manera pionera a la demarcació, s'ha estès a tot Catalunya

Un centenar de dones que fa poc que han donat a llum han utilitzat, des de principis d'any, el servei d'assessorament de les llevadores per videoconferència que s'ofereix des de la unitat d'atenció a la salut sexual i reproductiva (Assir) del Gironès i el Pla de l'Estany. L'objectiu és millorar l'accessibilitat i l'atenció a les dones durant el puerperi sense necessitat de moure's de casa. Aquest servei permet que les mares contactin visualment amb les seves llevadores a través del programa Skype, amb tots els avantatges que això suposa. Fins ara les consultes més habituals han estat les relacionades amb l'alletament, el plor del nadó i la recuperació de la mare després del part.

La mecànica és senzilla. La usuària ha de tenir connexió a internet, el programa Skype instal·lat i disposar d'una càmera web. Quan necessita contactar amb la seva llevadora de referència, li truca a través d'internet i és atesa al moment o al cap de pocs minuts.

El servei s'ofereix de dilluns a divendres de vuit del matí a vuit del vespre a través de les llevadores de l'Assir. I, els caps de setmana, són les llevadores que estan de guàrdia a l'hospital Josep Trueta de Girona les que atenen les consultes per internet.

La iniciativa va néixer fa quatre anys, quan vuit unitats d'Assir de tot Catalunya, entre les quals, la del Gironès i el Pla de l'Estany, van formar part d'un projecte innovador i únic a l'Estat per fer un seguiment telemàtic de dones que acabaven de parir. Atesos els bons resultats d'aquest prova pilot, el projecte s'ha anat implantant a tot el territori català. El nivell de satisfacció de les usuàries és molt elevat i la mitjana de connexions durant el temps que ha durat la prova pilot ha estat de dues sessions per usuària.

LA XIFRA

8
unitats
d'atenció sexual i re-productiva catalanes, entre les quals la del Gironès-Pla de l'Estany, van fer una prova pilot

“És molt útil pels primers dies”

La Cristina Molina, veïna de Bescanó, és la mare d'un nen que va néixer fa una mica més de quatre mesos, i ahir es va connectar mitjançant la tauleta amb la seva llevadora, Mercè Lladó, que físicament era al CAP de Sarrià de Ter. Volia resoldre un dubte sobre un canvi de ritme en l'alletament. Assegura que el servei d'atenció telemàtic és molt útil especialment els primers dies que passes a casa després de sortir de l'hospital. “Estàs cansada, et trobes malament i vas molt perduda. I és genial tenir de seguida una resposta per als dubtes que et sorgeixen”, destaca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES