Salut

Salut torna a convocar el concurs per adjudicar la gestió del CAP de l'Escala

El Servei Català de la Salut ha tret a licitació aquest servei sis mesos després que la concessió a l'empresa Eulen quedés anul·lada

El Servei Català de la Salut ha tret un altre cop a concurs públic la gestió de l'àrea bàsica de salut (ABS) de l'Escala. D'acord amb les bases del concurs, que es van fer públiques ahir, el pressupost bàsic de licitació és de 2.437.077,72 euros, el termini per presentar les ofertes s'acaba el dia 28 –d'aquí a quinze dies escassos– i l'obertura de pliques tindrà lloc el dia 4 de novembre.

CatSalut ha tornat a convocar el concurs gairebé dos anys després que, de forma inèdita a Catalunya, la gestió d'aquesta ABS fos adjudicada a l'empresa Eulen, una multinacional dedicada principalment a la seguretat i a la neteja i amb poca experiència en el camp de la gestió sanitària. Aquesta adjudicació va ser molt mal rebuda tant pels alcaldes de les diferents poblacions que formen part d'aquesta ABS (l'Escala, Bellcaire, Albons, Viladamat, Ventalló, l'Armentera, Torroella de Fluvià, Sant Pere Pescador i Vilamacolum) com pels professionals sanitaris que treballen al CAP Moisès Broggi i als consultoris locals, perquè van interpretar-ho com un primer pas cap a la privatització de la gestió dels serveis sanitaris. Una gestió que en els darrers dotze anys havia anat a càrrec de la Fundació Salut Empordà, que gestiona l'hospital de Figueres. Davant d'aquesta situació, la perdedora del concurs, la Fundació Salut Empordà, va presentar un recurs en contra de la concessió del contracte a Eulen. L'abril passat, l'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya (Oarcc) va acceptar parcialment el recurs presentat per Salut Empordà, de manera que l'adjudicació de la gestió a Eulen va quedar anul·lada. Aleshores aquesta multinacional va presentar un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) en contra de la decisió de l'Oarcc que segueix el seu curs. El conseller de Salut, Boi Ruiz, havia anunciat diverses vegades la intenció de repetir la convocatòria.

Per la seva banda, l'alcalde de l'Escala, Estanis Puig, va exposar ahir que a finals de mes reunirà el consell de salut de l'ABS –integrat pels alcaldes de les poblacions esmentades– per fer un pronunciament conjunt respecte a aquest tema. I només va expressar la seva “preocupació” que una empresa aliena al sector pugui acabar guanyant un concurs d'aquestes característiques, com de fet ja va passar amb Eulen.

LA XIFRA

2,4
milions
d'euros és el pressupost de licitació de la gestió de l'ABS de l'Escala, el mateix que en el concurs anterior.

LA DATA

28.10.14
Darrer
dia perquè els interessats presentin les seves ofertes. Des de la publicació ahir en el DOGC, són quinze dies

Més punts per al vessant tècnic

L'Organisme Administratiu de Recursos Contractuals de Catalunya va remarcar en el seu dictamen que a l'hora d'adjudicar la gestió a Eulen no s'havia puntuat, en alguns aspectes, “ni de manera proporcional ni atenent cap criteri motivat suficientment”. I va assenyalar directament les bases de la convocatòria. A diferència de les que van regir en el concurs anterior, les noves bases rebaixen en quatre el nombre de punts que s'atorguen a l'oferta econòmica (de 55 punts es passa a 51) i augmenten la valoració de la part tècnica, i es passa dels 49 d'abans als 45 d'ara. En la concessió anterior, l'oferta econòmica va tenir molt de pes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Tret de sortida al Fórum de Gestió de Residus municipals #wasteinprogress

GIRONA
societat

Irídia reclama un mecanisme independent per controlar les actuacions policials

barcelona
societat

Prop de 200 persones, a la III Jornada Gironina de Recerca per Residents

girona
societat

Els delictes amb violència a la Garrotxa han crescut un 28% el darrer any

olot

Dinamització i sostenibilitat, objectius de les properes llums de Nadal

girona
infraestructures

S'inicien les obres de protecció de talussos a la N-260a entre Olot i Ripoll

olot
sequera

Dessaladores privades sense limitació i piscines com a refugi climàtic

barcelona

Salut i Ajuntament acceleren tràmits per fer els nous equipaments sanitaris

TERRASSA
medi ambient

Reus engega una prova pilot amb contenidors intel·ligents

REUS