Salut

Més ceretans del nord a l'hospital de Puigcerdà

S'ha incrementat un vint per cent la seva afluència al nou centre transfronterer

El nombre d'usuaris sota administració francesa atesos al nou hospital transfronterer de la Cerdanya, a Puigcerdà, continua creixent. Així ho demostren les dades del primer semestre del nou centre, que confirmen les tendències observades a finals de desembre, quan el transfronterer feia poc més de tres mesos que estava en funcionament.

Tots els serveis han experimentat un increment d'activitat en relació als primers tres mesos i la quantitat d'hospitalitzats de la Catalunya del Nord segueix al voltant del 20 per cent. Aquesta dada es considera un excel·lent resultat, sobretot si es té en compte que l'objectiu a 5 anys vista és que el 40 per cent dels usuaris siguin de la Cerdanya nord.

Pel servei d'urgències han passat 10.695 persones. Aquesta continua sent la unitat que més hospitalitzacions genera, amb un total acumulat del 78,8% dels 930 ingressos registrats. Els mesos forts de la temporada d'esquí –de desembre a febrer– han estat els de més activitat a urgències. És significatiu que gairebé un 1 per cent de les visites a urgències eren de pacients provinents d'un total de 23 països diferents, a part dels catalans i dels de l'Estat francès.

Sobre un total de 496 intervencions, el 42,5 per cent corresponen als primers tres mesos d'activitat i entre gener i març se'n va fer el 57,5 per cent. La majoria de les intervencions (el 56 per cent) són cirurgies sense ingrés (un 29,4 per cent del total corresponen a cirurgia menor i el 26,6 per cent, a cirurgia major ambulatòria).

Les 218 cirurgies restants, un 43,9 per cent del total, han estat intervencions amb hospitalització. En sis mesos, el total de primeres visites i visites de seguiment a les consultes externes ha estat de 19.644. També en aquesta àrea es confirmen tant la tendència a un increment global de l'activitat durant el segon trimestre en relació al primer (47 per cent per a octubre-desembre i 53 per cent per a gener-març), com un increment, en aquest cas d'un punt percentual, dels usuaris de l'Estat francès. En diagnòstic per la imatge, s'han fet 11.888 proves. Novament, a causa del fenomen del turisme d'hivern, destaca que l'1 per cent de les proves s'ha fet a pacients de fins a 17 països tercers. En l'activitat del laboratori, es confirma igualment un increment entre el primer i el segon trimestre. D'un total d'11.440 analítiques, el 47 per cent corresponen als primers tres mesos i la resta, al període gener-març.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Protesta contra la possible implantació d’una planta de biogàs

Camarles

Desnonen una família amb una filla de cinc anys a Tarragona

Tarragona

La unitat de drons dels Mossos a l’aeroport entrarà en servei aquest any

figueres
medi ambient

Barcelona triplicarà l’energia fotovoltaica en tres anys

barcelona
societat

Hortolans de Manresa, indignats pel tall d’aigua per regar

Manresa
SALUT

El Trueta incorpora un TAC que ofereix imatges durant la intervenció

GIRONA
Salut

Balcells assegura que l’assistència mèdica al Baix Segre està “garantida”

Lleida
GIRONA

Les infermeres d’atenció primària es reivindiquen en un congrés

GIRONA
salut

Reclamen mantenir l’actual hospital Sant Jaume de Mataró fins que no es faci el nou

Mataró