BAIX EMPORDÀ

El Baix Empordà aposta pel «sí»

Parlavà destaca per una participació de més del 55%, i la Bisbal, d'un 26,59%

El Baix Empordà va tornar a viure ahir una jornada reivindicativa i alhora festiva. La baix-empordanesa, era aquest cop la comarca on s'organitzaven més consultes de la demarcació, en total vuit. De mitjana, el 94% dels votants van manifestar el seu «sí» a la independència, en canvi un 3% no hi estan d'acord.

La jornada a Palamós va aglutinar molts actes. Ja des de bon matí, timbalers, grallers i geganters van iniciar una cercavila pel municipi mentre els primers votants s'acostaven a l'antiga biblioteca i al local social el Caliu de Sant Joan per fer valer el seu dret. El 95% dels votants van dir «sí» a la independència, tot i que la participació va quedar en tan sols el 17%.

Pitjors resultats va obtenir Palafrugell on, tot i que el mercat va ser un important pol d'atracció de gent, la participació va vorejar el 13%. El «sí» es va imposar en un 94% i a les urnes s'hi van acostar 126 dels 4.000 immigrants que hi ha al municipi.

La casa del mestre de Parlavà va veure com el cantant Lluís Llach anava a votar, així com tots aquells que van gaudir de la botifarrada, la tirada de bitlles i la música dels Grallers de Flaçà. I va ser de les localitats més participatives, ja que van votar el 55% dels ciutadans.

A la Bisbal es va aconseguir un 26,59% de participació. Els dracs, els voltors i els gegants van posar la nota festiva a una diada en la qual fins i tot una geganta va emetre el seu vot simbòlic. La jornada a la Bisbal va ser observada molt de prop per un grup de visitants d'Idiazábal (Navarra), que van prendre nota de la consulta.

Cruïlles, Monells i Sant Sadurní de l'Heura van tenir una participació molt semblant a la d'altres eleccions –un 32,49%– i van viure la jornada amb coques i bunyols, sense que hi faltés el raig corresponent de moscatell. Corçà, Casavells i Matajudaica, que feien un piscolabis a l'escola nova, van aconseguir un 33% de vots dels cridats a votar.

A Palau-sator no hi va haver cap vot negatiu: tots van ser o afirmatius (93%) o en blanc (7%). Els impulsors de la consulta van destacar la nombrosa participació (40,5%).

A Vulpellac, un globus aerostàtic va distreure els votants i els més petits.

A Gualta, el «sí» es va imposar clarament (94%) en una jornada en què també va triomfar el concurs de pastissos.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Olot

La pressió veïnal fa reestudiar la urbanització de Montolivet

Olot

Nomenen Joaquim Mundet i Creus, fill predilecte de Cassà de la Selva

CASSÀ DE LA SELVA
salut

La primera fase del futur parc sanitari Joan XXIII s’enllestirà aquest trimestre

tarragona

El CAFGi veu inviable l’aplicació del decret d’obertura de piscines

GIRONA

L’Antic Hospital de Sant Jaume de Mataró reubicarà els nous interns a altres centres

mataró
LA CRÒNICA

Terricabras, patrimoni polifacètic

El 2028 s’enderrocarà l’edifici Venus de la Mina

Sant Adrià de Besòs

Campanya per omplir les motxilles d’infants vulnerables que van de colònies

Barcelona
barcelona

Una vintena d’entitats reclamen que la prefectura de la Via Laietana sigui “només un lloc de memòria”

barcelona