Societat

Nou despreniment mortal a la carretera, ara a la C-16

Un home va morir ahir en caure-li a sobre el vehicle una pedra des de força alçada

La via va estar tallada mig dia

El despreniment d’una roca sobre la carretera C-16 va provocar ahir al migdia un altre mort a Catalunya. La roca tenia la mida d’una pilota, però va caure a gran velocitat i amb força per la muntanya, fins a impactar en el conductor d’un vehicle que circulava en direcció Guardiola de Berguedà, a l’altura de la Nou. La roca va sortir rebotada cap a un vehicle que circulava en sentit contrari, ferint de forma lleu l’acompanyant. El conductor del segon vehicle i un infant que hi viatjava no van rebre danys.

Com a conseqüència de l’impacte i de l’accident, la carretera C-16 va quedar tallada fins al vespre, segons va informar el Servei Català del Trànsit. Els desviaments es van haver de fer per les carreteres de muntanya de Sant Corneli i Vallcebre.

Tècnics del Departament de Territori van estar durant tota la tarda inspeccionant la part de dalt de la carretera, molt concorreguda els caps de setmana, ja que dona accés al túnel del Cadí des de l’àrea de Barcelona. No es van prendre mesures addicionals de seguretat ni de control de les roques, tot i que sí que es van fer caure alguns rocs que amenaçaven de desprendre’s. El mort era un home de 38 anys de Roda de Ter.

Es dona el cas que fa exactament un mes a aproximadament un quilòmetre de la zona es va produir una important esllavissada que va obligar a tallar la via durant més de dotze hores. En aquell cas les pedres van ocupar tota la calçada. Va ser necessari arranjar el talús abans de poder reobrir de nou la carretera

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, es reunirà amb l’alcalde de la Nou de Berguedà i amb el president del Consell Comarcal del Berguedà per informar-los dels treballs que s’han fet a la zona i detallar-los quina és la situació. La trobada podria fer-se la setmana que ve, i s’hi podria analitzar també la possibilitat de preparar un projecte de revisió de la via, una de les de més trànsit cap al Pirineu de tot el país.

Les pluges d’aquesta primavera han provocat diversos episodis a Catalunya semblants. El més greu va ser la de Castell de Mur de l’abril passat, en què van morir dues persones, veïnes del poble del costat, Sant Esteve de la Sarga. L’espectacular esllavissada va obligar a tallar la circulació de la carretera durant força dies. La setmana que ve podria reobrir-se, després de força feines d’estabilització de la muntanya del Pallars Jussà, segons van informar fonts de la Diputació de Lleida.

També a les costes de Garraf, a Sitges, s’hi va produir un episodi de despreniment de roques, tot i que sense ferits.

LA XIFRA

3
persones ja han mort a Catalunya aquesta primavera i estiu per esllavissades sobre la carretera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona