Societat

Molló recupera l’antic topònim dels Grells

Arran d’unes obres de Carreteres, fa anys que el nom de l’accés a aquest veïnat s’ha mantingut incorrecte

El rètol és a la cruïlla de les carreteres d’Espinavell i el coll d’Ares

Els veïns del veïnat dels Grells, al municipi de Molló, han vist com finalment i després de més de deu anys s’ha atès la seva petició històrica de canviar el rètol de l’accés a casa seva, on figurava el topònim de “Graells”. El rètol és el que indica l’accés a aquest veïnat i al poble d’Espinavell a la cruïlla de la carretera C-38 del coll d’Ares amb la GI-5225 d’accés a aquests dos nuclis. Feia tants d’anys que hi havia el rètol equivocat que alguns dels residents que fa menys temps que hi viuen utilitzaven com a bo el topònim que no pertoca.

L’error es va produir al principi d’aquest segle quan la direcció general de Carreteres va canviar la retolació arran d’unes obres de millora de la xarxa viària de la zona. Això va fixar a la documentació de la Generalitat aquest topònim i, durant anys, ningú va fer els tràmits necessaris per canviar-lo.

L’alcalde, Josep Coma, ha informat que Carreteres ha dut a terme ara la rectificació del cartell pocs dies després d’haver-ho demanat amb la documentació avalada per l’Institut Cartogràfic de Catalunya. Coma ha afirmat que el rètol ha mostrat el topònim incorrecte perquè, tot i saber-ho tots els veïns, ningú no ha fet els tràmits que calen i la corresponent petició d’esmena de l’error fins ara.

Els Grells és un dels set veïnats del municipi de Molló juntament amb Fabert i el Riberal –amb nucli agrupat– i Favars, Can Solà, Moixons i Ginestosa –de població disseminada en masies i cases rurals–. A més, hi ha un nucli agregat, l’antic poble d’Espinavell, molt conegut per la tria de mulats.

Ha trigat, doncs, però finalment Molló ha recuperat la forma correcta i autòctona de la contrada del nom d’aquest veïnat, que és entre el nucli del poble i el d’Espinavell.

LA XIFRA

7
veïnats
hi ha al municipi de Molló, un dels quals és els Grells, juntament amb el nucli agregat d’Espinavell.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia