Societat

El Bicing obre una etapa d’expansió per tot Barcelona

La renovació del servei s’anirà implantant gradualment a partir del gener

Funcionarà 24 hores i tindrà doble tarifa

Amb dotze anys d’èxit a l’esquena que l’han afermat com un mode de transport ja més que interioritzat en la vida quotidiana de Barcelona, el Bicing es prepara per encetar un cicle renovat. Amb la unió d’empreses formada per PBSC i Cespa com a nous gestors per als pròxims deu anys, a raó d’un contracte de fins a 163 milions, aquest servei públic de lloguer de bicicletes compartides s’ha reestructurat a fons, tant en imatge –els velocípedes, per exemple, canvien substancialment d’aparença– com de funcionament intern. Entre les moltes coses a destacar hi ha que tindrà 95 estacions més que ara –per arribar a 519 en total– i que s’instal·laran a districtes com Horta-Guinardó (17), Nou Barris (16), Gràcia (14) i Sant Martí (13), entre d’altres. Un reforç que permetrà que el Bicing pugui arribar a barris on fins ara no ho havia pogut fer –com ara Vallcarca, Trinitat Guinardó, Trinitat Vella, Canyelles, Valldaura, Trinitat Nova i Ciutat Meridiana– i completar, per tant, el seu arrelament al conjunt de la ciutat.

La renovació del servei s’anirà fent gradualment a partir del gener. Des d’aleshores fins a l’abril, els seus 105.545 usuaris actuals podran utilitzar indistintament les bicicletes de l’operador encara vigent o del nou, sempre que facin servir una estació d’entrega i retorn del mateix sistema. La següent fase, de mitjan abril a final d’any, servirà per consolidar definitivament aquest procés d’actualització, que preveu, per exemple, oferir una flota total de 7.000 velocípedes, 1.000 dels quals seran elèctrics.

Altres novetats significatives són que, a partir d’ara, el Bicing funcionarà les 24 hores del dia i tot l’any. El sistema tarifari també s’ha modelat. Hi haurà un abonament anual que costarà 50 euros i permetrà disfrutar d’un primer trajecte gratis de mitja hora. Fins aquí, tot igual. El canvi es que el titular també podrà fer servir les bicicletes elèctriques, sense haver de pagar cap extra. Igualment, s’ha introduït una nova modalitat de preus lligada a l’ús que es faci del servei. Costarà 35 euros l’any de sortida, i 0,35 euros els primers 30 minuts d’ús.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia