Ciència

Un nou tractament alenteix la progressió del càncer de pròstata amb metastasi

El progrés de la malaltia es va retardar al voltant de quatre mesos

Segons un estudi que s’ha presentat al Congrés ESMO 2019, que acaba dimarts a Barcelona, un nou tractament hauria aconseguit alentir la progressió del càncer de pròstata metastàtic. Es tracta d’una teràpia oral dirigida a aquells tumors en els quals les cèl·lules tenen defectes en la reparació de l’ADN.

Segons aquest estudi, l’Olaparib s’ha mostrat eficaç a l’hora d’alentir la progressió del càncer i millorar la supervivència a llarg termini. La progressió de la malaltia es va retardar al voltant de quatre mesos quan l’Olaparib es comparava amb la teràpia hormonal. Les dades preliminars suggereixen una millora de la supervivència superior als tres mesos.

El càncer de pròstata és la forma més freqüent de càncer en homes. Cada any es diagnostiquen més d’1,2 milions de casos a tot el món, i la malaltia provoca més de 350.000 morts anuals.

En aquest estudi, els investigadors van comparar l’Olaparib, un medicament que bloqueja una proteïna necessària per a la reparació de l’ADN, amb les últimes formes de tractament hormonal. Tots els pacients tenien càncer de pròstata metastàtic resistents a hormonoteràpia i defectes clau en els gens de reparació de l’ADN.

En el primer grup la mitjana de supervivència lliure de progressió va ser de 7,39 mesos, enfront dels 3,55 amb tractament hormonal. Tot i que el nombre de defuncions no va ser suficient per obtenir un resultat concloent, les dades van mostrar que la supervivència global era de 18,5 mesos amb l’Olaparib i de 15,1 amb la teràpia convencional.

L’ús com a diana de les rutes de reparació de l’ADN en cèl·lules tumorals és una estratègia que ja es fa servir en el tractament de càncer de mama i el d’ovari en pacients amb alteracions en dos tipus de gens de reparació de l’ADN: BRCA1 i BRCA2.

Els efectes adversos van ser més freqüents amb l’Olaparib que amb el tractament hormonal. Es van interrompre el 16,4% dels tractaments per aquest motiu, el doble que amb la teràpia convencional.

El tractament del càncer de pròstata pot incloure cirurgia, radioteràpia, quimioteràpia o tractament hormonal. Les opcions terapèutiques són limitades si el càncer s’estén a altres parts de l’organisme i desenvolupa resistència a la teràpia hormonal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

SOCIETAT

Els veïns de Lilla tallen l’A-27 per exigir les indemnitzacions per les esquerdes

MONTBLANC
ciutat del vaticà

El papa frena els rumors sobre la seva salut amb la lectura d’una llarga homilia

barcelona
Societat

Mor Joan Nadal, empresari andorrà pioner en el sector del transport

URBANISME

Rubí invertirà més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers

RUBÍ
MEDI AMBIENT

El temporal Nelson es “menja” part de la platja de Sant Sebastià de Barcelona

BARCELONA
SOCIETAT

Marxen de l’edifici ‘El Barco’ d’Esplugues els dos últims veïns que hi quedaven

ESPLUGUES DE LLOBREGAT
economia

L’IVA del gas deixa de ser reduït i torna al 21% a partir de dilluns

barcelona
SOCIETAT

Els taxis de Sitges s’adhereixen al servei conjunt del Garraf

Sitges
transports

Tallada la L4 del metro entre les estacions de Bogatell i la Barceloneta

Barcelona