Ciència

ciència

El ‘Perseverance’, en molt bon estat i funcionant perfectament a Mart

El vehicle explorador Perseverance de la NASA, que va aterrar dijous a la nit al planeta Mart, es troba en “molt bon estat i funciona perfectament”, segons van anunciar ahir diferents membres de l’equip 2020 Mission Perseverance Mars durant una roda de premsa.

El Perseverance va aterrar finalment a uns dos quilòmetres del suposat antic delta fluvial del cràter Jezero, on els científics esperen trobar restes d’antiga vida microbiana del planeta vermell. Segons la NASA, els sediments d’aquesta zona tindrien uns 3.800 milions d’anys d’antiguitat.

El vehicle es troba en una quadrícula batejada com a Canyon of Chelly, en homenatge al parc natural del mateix nom d’Arizona. El terreny on és el vehicle és molt planer i sense massa pedres. El mòdul de descens va triar aquest lloc per aquestes característiques i va evitar-ne d’altres més rocosos o amb molt més desnivell.

La NASA va fer públiques ahir noves fotografies enviades per la missió. En la primera es veu el vehicle penjant encara del mòdul retropropulsat Sky Crane poc abans de tocar sòl marcià. Una altra de les fotos, presa per un dels satèl·lits que orbiten Mart, mostra el vehicle des de l’espai al cràter Jezero. També van mostrar la mateixa fotografia en blanc i negre enviada just després de l’aterratge, però ja en color i alta definició. Els responsables de la missió van explicar que en els pròxims dies, quan s’acabin de desplegar els diferents instruments del tot terreny, en especial el pal superior on hi ha una càmera panoràmica amb un potent zoom, faran públiques noves fotografies.

La missió està processant també els vídeos i les fotografies fetes durant el complex descens del rover des del paracaigudes i des del mòdul Sky Crane. Els tècnics creuen que la setmana entrant el vehicle ja pot començar a estar plenament operatiu, un cop fetes totes les comprovacions en els seus sofisticats instruments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

PLATJA D’ARO

Reconeixen la tasca turística de Lluís Camós, Anna Garriga, Pordamsa i Jordi Tubella

PLATJA D’ARO

Conflicte a l’escorxador de Manlleu, ara per l’ampliació de l’horari

Manlleu
Itàlia

Més de quaranta ferits en l’accident d’un ferri a Nàpols

Barcelona
mataró

El sindicat Catac denuncia el “desgavell” per tancar l’antic Hospital Sant Jaume de Mataró

mataró
Xina

Pequín ordena retirar les aplicacions de Whatsapp i Threads

Barcelona

La lluita veïnal pel tancament de la cimentera arriba als jutjats per la via penal

MONTCADA I REIXAC

El corredor sud de Rodalies quedarà alterat tots els caps de setmana fins el juny

Castelldefels

Resolen l'avaria que havia afectat la telefonia mòbil al Ripollès

RIPOLL
ROSES

Reobren el camí de ronda entre les platges de Canyelles i Almadrava

ROSES